fbpx
Mestnik
Aktualno Novice Politika Starševstvo & otroci

Potrjeno! S 1. septembrom brezplačni vrtec za druge in vse naslednje otroke

Vlada je potrdila predlog o spremembah plačila vrtca, v katerem se uvaja brezplačen vrtec za drugega otroka, če sta hkrati v vrtec vpisana dva otroka iz iste družine, oz. za tretjega otroka in vse nadaljnje, ne glede na to, koliko jih je iz te družine vpisanih v vrtec.

Poleg tega so poslanci sprejeli še določbo, ki ki prepoveduje opravljanje predšolske vzgoje in varstva otrok vsem pravnim in fizičnim osebam, ki niso vpisani v razvid izvajalcev javno veljavnih programov ali v register varuhov predšolskih otrok.

Iz določbe o prepovedi so izvzete fizične in pravne osebe, ki izvajajo le storitve, namenjene predšolskim otrokom, če se izvajajo tako, da njihov namen ni varstvo predšolskih otrok. To so na primeri tečaji tujih jezikov, organizacija rojstnodnevnih zabav in podobno.

Vlada tako želi zagotoviti varno okolje za najmlajše in izboljšati finančni položaj mladih družin ter posredno zagotoviti boljše pogoje za večjo plodnost.

M.K.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih