fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Povzročitelj nesreče pod vplivom prepovedanih drog

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 83 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 229 klicev. Obravnavali so 14 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 16-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Dolenjskih Toplicah pridržali kršitelja. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj  ponarejanja denarja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

Vlomi in tatvine

Na Cesti krških žrtev v Krškem je v noči na 27. 5. nekdo vlomil v dve prodajalni in odtujil blagajni z denarjem.

Na delovišču v Brestanici so med 24. 5. in 27. 5. neznanci poškodovali žaluzije in ohišje klimatske naprave ter v notranjosti objekta izpraznili več gasilnih aparatov. Po prvih ugotovitvah so povzročili za okoli 4.000 evrov škode.

26. 5. zvečer je v Novem mestu neznanec vlomil v ograjen prostor prodajalne in odtujil več sadik balkonskega cvetja, in gnojila. Škode ja za okoli 600 evrov.

Na dvorišče stanovanjske hiše v Spodnjih Dulah so se 27. 5. dopoldne pripeljali neznanci. S pretvezo, da odkupujejo kmetijske stroje so zamotili oškodovanko, v tem času pa so sostorilci skozi balkonska vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah niso ničesar odtujili, okoliščine pa policisti še preiskujejo.

Med 23. 5. in 27. 5. je na območju Sevnega nekdo s pašnika odtujil dve ovci.

Na Pavčkovi ulici v Novem mestu je okoli 12. ure neznanec izkoristil krajšo odsotnost oškodovanke in iz odklenjenega kombija s sedeža odtujil denarnico.

Na parkirnem prostoru v Šmarjeških Toplicah je med 25. 5. in 27. 5. nekdo vlomil v osebni avtomobil in iz predala odtujil 300 evrov.

V kraju Jagodnik na območju Trebnjega je med 7.30 in 15.30 nekdo vlomil v zidanico in odtujil vrtalnik, ključe in nakit. Lastnica ocenjuje, da je oškodovana za okoli 400 evrov.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom prepovedanih drog

Nekaj pred 17. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči med predorom Leščevje in počivališčem Dul. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da 38-letni voznik kombija ni vozil po sredini voznega pasu, zato je izgubil oblast nad vozilom in trčil v varovalno ograjo. Policisti so mu zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog odredili hitri test, ki je potrdil prisotnost kokaina. Odredili so mu tudi strokovni pregled, vendar je opravljanje pregleda odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

JAVNI RED IN MIR

Pridržali kršitelja

V noči na 28. 5. so policisti PP Dolenjske Toplice posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru v zasebnem prostoru, kjer naj bi pijan moški nadlegoval družinske člane in razbijal inventar. Tudi po prihodu policistov se 27-letni kršitelj ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Obrežje, Dobova, Rakovec, Kapele, Župelevec, Trnje, Jesenice, Stara vas, Nova vas pri Mokricah) izsledili in prijeli 18 državljanov Sirije, 11 državljanov Pakistana, devet državljanov Afganistana, osem državljanov Kitajske, sedem državljanov Sirije, pet državljanov Turčije, štiri državljane Nepala, štiri državljane Bangladeša, tri državljane Egipta, tri državljane Indije, tri državljane Palestine, državljana Iraka in državljana Maroka. Na območju PP Črnomelj (Butoraj) so izsledili in prijeli tri državljane Maroka in državljana Libije.  Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

VIR: PU NM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih