fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Povzročitelj nesreče z 2,5 promili alkohola

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 74 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 214 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Črnomlju in Novem mestu so zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki sta vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 12-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče z 2,5 promili alkohola 

Okoli 22.30 se je zgodila prometna nesreča pri Lešnici. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je 30-letni voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom in trčil v prometno signalizacijo. Po trčenju je nadaljeval z vožnjo, potem pa ustavil na vozišču in ogrožal ostale udeležence v prometu. Večkratni kršitelj, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je vozil neregistriran in nezavarovan avtomobil, je imel v litru izdihanega zraka 1,18 miligramov alkohola. Ugotovili so tudi, da je imel na avtomobilu Renault clio nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli in zaradi številni kršitev na sodišče naslovili obdolžilni predlog. Določila Zakona o pravilih cestnega prometa, Zakona o voznikih, Zakona o motornih vozilih in Zakona o obveznem zavarovanju v prometu za omenjene kršitve določajo globo v višini 3.980 evrov.

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Policisti PP Krško so bili nekaj pred 17.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v Brestanici. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 22-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti v ovinku izgubil oblast nad vozilom, zapeljal na nasprotno smerno vozišče in trčil v avtomobil 52-letne voznice, ki je pripeljala iz nasprotne smeri. Oba udeleženca sta lažje poškodovana, oskrbeli so ju v bolnišnici. Policisti so še ugotovili, da je 22-letni kršitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 0,52 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in nadaljujejo z ugotavljanjem vseh okoliščin nesreče.

Kršitelju zasegli avtomobil

Med kontrolo prometa na Kolodvorski cesti v Črnomlju so policisti okoli 19.30 ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen golf. Ugotovili so, da gre za 43-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Prav tako so mu zasegli 0,5 grama prašnate snovi, za katero sumijo, da gre za heroin. Po opravljeni analizi snovi bodo zoper njega uvedli prekrškovni postopek.Prometna nesreča v Črnomlju

Nekaj po 20.30 se je zgodila prometna nesreča v krožnem križišču v Črnomlju. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 19-letni voznik, ki je zaradi neupoštevanja pravil o prednosti trčil v avtomobil 35-letnega voznika. Lažje poškodovani mladoletni potnici iz vozila 35-letnika so oskrbeli v zdravstvenem domu. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.KRIMINALITETA

Vlomi in tatvineMed 28. 11. in 29. 11. je z delovišča v Novem mestu nekdo odtujil udarno kladivo znamke Kubota. Izvajalca del je oškodoval za 5.000 evrov.

V Vranovičih na območju PP Črnomelj je med 6.30 in 9. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, povzročil je le premoženjsko škodo, povzročeno z vlomom.

Na Knezovi ulici v Novem mestu je med 28. 11. in 29. 11. neznanec vlomil v osebni avtomobil in iz denarnice odtujil okoli 60 evrov.

Na parkirnem prostoru nakupovalnega središča v Novem mestu je nekaj pred 19. uro neznanec izkoristil odsotnost oškodovanke, ki se je le nekaj metrov oddaljila od avtomobila in s prednjega sedeža odtujil nahrbtnik s ključi in denarnico z dokumenti in denarjem. Oškodoval jo je za 800 evrov.

V kraju Mavrlen na območju PP Črnomelj je med 13. in 20. uro nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil hranilnik z denarjem. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za 1.300 evrov.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Nekaj pred 21. uro so policiste PP Novo mesto poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v Smolenji vasi, kjer naj bi pijan kršitelj razgrajal, žalil in grozil in motil javni red in mir. 38-letni večkratni kršitelj javnega reda in miru se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov. Nadaljeval je z nedostojnim vedenje, žalil je svojo mamo in ji grozil, prav tako je žalil tudi policiste. Zoper njega so uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru mu bodo izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapca in tujce, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo

Nekaj po 19. uri so policisti na območju Slovenske vasi kontrolirali voznika osebnega avtomobila Volkswagen T-cros madžarskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 31-letni državljan Ukrajine prevaža dva državljana Turčije in dva državljana Sirije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Ukrajine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije in Sirije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Slovenska vas, Mihalovec) izsledili in prijeli 44 državljanov Afganistana, 13 državljanov Sirije, devet državljanov Rusije, tri državljane Turčije, tri državljane Pakistana, tri državljane Bangladeša, dva državljana Kitajske, dva državljana Maroka, državljana Alžirije in državljana Bangladeša.  Na območju PP Črnomelj (Drenovec, Miliči, Paunoviči, Marindol) so izsledili in prijeli devet državljanov Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih