fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

Povzročiteljica nesreče z 2,1 promili alkohola

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 57 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 191 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj, Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi kurjenja v naravnem okolju in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Prometna nesreča na Lokvici

Nekaj pred 18. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na cesti Novo mesto – Metlika, pri Lokvici. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 81-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi vožnje po levi strani vozišča izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobil, ki ga je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 33-letni voznik. Lažje poškodovano voznico so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico.

Povzročiteljica nesreče z 2,1 promili alkohola

Policisti PP Brežice so bili nekaj pred 21. uro obveščeni o prometni nesreči v Brežicah. Ugotovili so, da je 46-letna voznica zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v ograjo ob stanovanjski hiši. Povzročiteljica, ki se je v nesreči lažje poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 1,02 miligrama alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje in o kršitvah cestno prometnih predpisov z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Zasegi vozil

Policisti PP Metlika so med kontrolo prometa v Metliki nekaj po 10. uri ustavili voznika osebnega avtomobili Mitsubishi carisma. Med postopkom so ugotovili, da 39-letni voznik iz okolice Črnomlja nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene ukradene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti PPP Novo mesto so na avtocestnem postajališču Zaloke kontrolirali voznika Renault master srbskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 29-letni voznik iz Srbije vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Kombi so mu zasegli in zaradi kršitve na pristojno sodišče podali obdolžilni predlog.

Okoli 13.30 so policisti PP Krško v Krškem opazili voznika osebnega avtomobila, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Kršitelja so ustavili in ugotovili, da gre za 25-letnika iz okolice Krškega, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil pa je pod vplivom alkohola. V vozilu je prevažal več oseb kot je to dovoljeno oziroma kot je v vozilu sedežev, otroci pa niso bili na sedežih zavarovani z ustreznimi zadrževalnimi sistemi. Neregistriran in nezavarovan Renault megane so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V Semiču je v noči na 21. 2. nekdo vlomil v počitniško hišo in odtujil hladilnik, visokotlačni čistilnik, več glasbil in posodo. Z vlomom in tatvino je lastnika oškodoval za 1.500 evrov.

V Čužnji vasi na območju PP Trebnje je med 15. 1. in 21. 2. neznanec vlomil v gospodarski objekt in odtujil dva bakrena kotla za žganjekuho in moped Piago liberti 125.

V noči na 22. 2. so na območju Krškega neznanci vlomili v avtopralnico in po prvih ugotovitvah odtujili žetone za pranje vozil. Okoliščine vloma policisti še preiskujejo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli osumljenca, ki sta tihotapila 36 ljudi

Nekaj po 17. uri so policisti na območju Novega mesta ustavili voznika osebnega avtomobila Mazda 6 čeških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 23-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža pet tujcev, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Ukrajine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z dvema državljanoma Afganistana, dvema državljanoma Turčije in državljanom Irana še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Jereslavec, Mihalovec, Obrežje) izsledili in prijeli 13 državljanov Sirije, 11 državljanov Afganistana, devet državljanov Rusije, šest državljanov Nepala, dva državljana Maroka, državljana Egipta, državljana Palestine in državljana Irana. Na območju PP Črnomelj (Preloka, Žuniči) so prijeli 17 državljanov Maroka, dva državljana Turčije in državljana Sirije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih