fbpx
Mestnik
gasilci, požar
Aktualno Kronika in policijska poročila

Požar in strelivo

Včeraj, ob 5.30 je pri naselju Jurka vas, v občini Straža, občan na brežini reke Krke neeksplodirano ubojno sredstvo. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske ter Gorenjske in Ljubljanske regije so odstranili in na varnem kraju uničili topovsko granato kalibra 65 milimetrov, italijanske izdelave iz obdobja 2. svetovne vojne.

Prav tako včeraj ob 7.12 so pod Kandijskim mostom v Novem mestu, potapljači PRS v reki Krki našli več neeksplodiranih ubojnih sredstev. Pripadniki Državne enote za varstvo pred NUS Dolenjske, Gorenjske in Ljubljanske ter Zahodnoštajerske regije so odstranili in na varnem kraju uničili dve topovski granati kalibra 50 mm, dva vžigalnika, ročno bombo, topovsko granato kalibra 37 mm in naboj prebojni kalibra 23 mm, iz obdobja 2. svetovne vojne.

Danes ob 15.12 je v Podbevškovi ulici v Novem mestu zagorel kup smeti in gradbenih odpadkov. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Smolenja vas so pogasili požar na površini okoli deset kvadratnih metrov, so sporočili na Upravi RS za zaščito in reševanje.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih