fbpx
Mestnik
Policija.
Aktualno

Pozitiven na drogo kokain in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 90 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 243 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja in je odklonil opravljanje strokovnega pregleda. Posredovali so zaradi 15-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara, sprožitve signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli tihotapca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Nekaj pred 12. uro so policisti na Biču kontrolirali voznika kombija VW transporter beloruskih registrskih oznak. Ugotovili so, da 35-letni državljan Litve v vozilu prevaža deset državljanov Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Tihotapcem so odvzeli prostost, kih pridržali in jim zasegli vozila. Na Čatežu ob Savi so okoli 22.30 ustavili kombi Iveco daily romunskih registrskih oznak. 25-letni državljan Moldavije je v kombiju prevažal 18 državljanov Turčije, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo. Državljanoma Litve in Moldavije so odvzeli prostost, ju pridržali in jima zasegli kombija. S kazenskima ovadbama zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ju bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.  

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Loče, Obrežje, Mihalovec, Kapele) izsledili in prijeli 19 državljanov Afganistana, 12 državljanov Maroka, devet državljanov Bangladeša, osem državljanov Rusije, šest državljanov Nepala, pet državljanov Indije, štiri državljane Pakistana, tri državljane Sirije, po dva državljana Ugande, Turčije in Gambije in po enega državljana Burundija, Sierra Leone, in Komorija. Na območju PP Črnomelj (Vinica, Žuniči, Kočevje, Drenovec) so izsledili 16 državljanov Maroka, dva državljana Burundija in državljana Egipta. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

KRIMINALITETA

Nasilneža pridržaliBrežiški policisti so bili okoli 17.30 obveščeni o nedostojnem vedenju štirih mladostnikov, ki naj bi v Brežicah nadlegovali občane, jih spodbujali k pretepu in jim grozili. Takoj so se odzvali in na kraju izsledili štiri kršitelje, stare med 16 in 18 let. Ugotovili so identiteto in 18-letniku, ki je bil pod vplivom alkohola in je nadaljeval z nedostojnim vedenjem, zaradi kršitve izdali plačilni nalog. Kasneje je 18-letnik v eni izmed prodajaln ponovno kršil javni red in mir in grozil. Policisti so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi groženj osebju prodajalne in groženj policistom bodo zoper njega na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

Na Topliški cesti v Novem mestu je v noči na 15. 11. nekdo vlomil v parkomat in povzročil za okoli 1.500 evrov škode.

Na Koštialovi ulici v Novem mestu je v noči na 15. 11. neznanec vlomil v pomožni objekt in odtujil orodje in steklenico z alkoholno pijačo.

Na dvorišču stanovanjske hiše v Črnomlju je okoli 18. ure nekdo izkoristil nepazljivost oškodovanke in iz odklenjenega osebnega avtomobila odtujil denarnico z dokumenti, denarjem in bančnimi karticami. Storilec je po tatvini z bančnimi karticami opravil dvige gotovine na dveh bankomatih.

V Strelacu na območju Šmarjeških Toplic so v noči na 15. 11. neznanci z ograjenega pašnika odtujili okoli 50 piščancev. Lastnik ocenjuje, da je oškodovan za okoli 1.300 evrov.

PROMETNA VARNOST

Poškodovana voznica

Trebanjski policisti so bili 15. 11. nekaj po 7. uri obveščeni o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih avtomobilov v naselju Sejenice. Opravili so ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 67-letni voznik, ki je v križišču zaradi neupoštevanja pravila srečanja trčil v avtomobil 38-letne voznice. Lažje poškodovana voznica je potrebovala zdravniško pomoč. Policisti so povzročitelju nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Zasegli avtomobil kršitelju, ki je vozil pod vplivom kokaina

Policisti PP Novo mesto so med kontrolo prometa na Ljubljanski cesti zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila znamke BMW. Med postopkom so ugotovili, da 30-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom prepovedanih drog so mu odredili hitri test, ki je bil pozitiven na drogo kokain. Opravljanje strokovnega pregleda je kršitelj odklonil. Zaradi kršitev so mu zasegli avtomobil in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih