fbpx
Mestnik
Aktualno Novice

Prebivalcem Vrha pri Ljubnu letos nova kanalizacija

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in direktor podjetja KOP Brežice Dejan Bibič sta v družbi predsednice Krajevne skupnosti Birčna vas Majde Meštrić podpisala pogodbo za ureditev kanalizacije na Vrhu pri Ljubnu. Dela za izgradnjo komunalne infrastrukture, ki bo namenjena dvajset stanovanjskih objektom, se bodo začela v februarju in bodo zaključena v jeseni 2024, projekt v višini 471 tisoč evrov pa bo v celoti financirala Mestna občina Novo mesto.

 Poleg fekalne kanalizacije bo na Vrh pri Ljubnu umeščena tudi čistilna naprava, obnovljeno bo cestišče v dolžini 200 metrov, v sklopu opremljanja nove aglomeracije pa bo urejena še javna razsvetljava.

Na Mestni občini Novo mesto tako nadaljujejo z izgradnjo komunalne infrastrukture v še neopremljenih naseljih – trenutno potekajo gradbena dela na čistilni napravi v Karteljevem, izdeluje se projektna dokumentacija za kanalizacijo  v Dolenjem Kamenju, lani pa so zaključili z gradnjo nove infrastrukture v Lakovnicah.

VIR: MONM.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih