fbpx
Mestnik
Aktualno

Predrzneža ukradla avtomobil in ga nato zažgala

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 159 klicev.  Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev  javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nedovoljenih prehodov državne meje.

Policisti PP Sevnica so bili nekaj po 18.30 obveščeni o nezanesljivi vožnji voznika osebnega avtomobila, ki naj bi pri Blanci vozil zelo počasi in oviral ostale udeležence v prometu. 65-letnega voznika so policisti izsledili in mu zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili strokovni pregled, ki ga je odklonil. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Prijeli tatova

Policisti PP Krško so bili 1. 3. obveščeni, da na travniku pri naselju Drnovo gori osebni avtomobil. Požar so gasilci pogasili. Policisti so ugotovili, da je zagorel osebni avtomobil, ki je bil ponoči ukraden z dvorišča stanovanjske hiše  v Drnovem. Takoj so pričeli z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin kaznivih dejanj tatvine in požiga.  V dopoldanskih urah so prijeli 26-letnega in 21-letnega storilca z območja Krškega in ju pridržali. Ugotovili so, da sta ponoči razbila steklo na osebnem avtomobilu, v notranjosti našla ključe vozila in se odpeljala. Pri Drnovem sta iz vozila odtujila več delov in opreme, potem pa avtomobil zažgala. Zoper oba bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Vlomi in tatvine

Med 28. 2. in 1. 3. je z delovišča v Velikih Brusnicah nekdo odtujil opažne elemente. Izvajalec del ocenjuje, da je oškodovan za okoli 4000 evrov.

V naselju Drska v Novem mestu je v noči na 1. 3. nekdo skozi vrata poskušal vlomiti v poslovne prostore. V objekt  mu ni uspelo vstopiti, zaradi poškodbe vrat pa je nastalo za okoli 1500 evrov škode.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih