fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Kultura Novice

Predšolska bralna značka Mavrična ribica

Juhu, mavrična ribica bo priplavala tudi letos! Če nam je korona virus ne bi tako zagodel, bi bilo opravljanje družinske predšolske bralne značke Mavrična ribica v polnem teku. Knjižnica bi se trla otrok, ki bi razveseljevali knjižničarke s pripovedovanjem pravljic in prepevanjem pesmic. Ker pa ne želimo prekiniti naše tradicije, smo se odločili, da bomo predšolsko bralno značko letos zaradi slabih epidemioloških razmer izpeljali malo drugače.

Kako lahko sodelujete?

Skupaj z otrokom, ki je star vsaj 3 leta in še ne obiskuje šole, preberite štiri slikanice po lastnem izboru in se o njih pogovorite, otrok pa naj po vsaki pravljici nariše risbico. Starši zapišite na risbico naslov pravljice in avtorja pravljice. Ne pozabite na zadnjo stran napisati še ime in priimek otroka, starost ter domači naslov. Prejete ilustracije bomo razstavili v knjižnici.

Do kdaj morate to opraviti?

Risbice nam prinesite ali pošljite v Knjižnico Mirana Jarca ali krajevno knjižnico do 25. marca 2021 (ne pozabite zapisati ime in priimek otroka ter domači naslov).

Kaj pa zaključek?

Malčki, ki bodo opravili bralno značko, bodo na dom prejeli priznanja in priponko ter naslov s spletno povezavo, kjer si bodo 2. aprila, na mednarodni dan mladinske knjige, lahko ogledali lutkovno predstavo kar iz domačega kavča.

Knjižničarke se že veselimo vseh čudovitih ilustracij, ki jih bomo prejele ter se že veselimo časov, ko se bomo lahko zopet prisluhnile malčkom v živo.

Knjižnica Mirana Jarca Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih