fbpx
Mestnik
anej f
Foto: osebni arhiv
Aktualno Kultura Zanimivosti & Zabava

Predstavljamo enega izmed vodilnih DJ-jev: Aney F.

Aney F. je eden od pionirjev minimal house scene v Sloveniji in eden vodilnih svetovnih DJ-jev s skoraj dvema desetletjema izkušenj v glasbeni industriji. Leta 2012 je ustanovil svojo založbo Innocent Music, ki se je postavila med top 10 najbolje prodajanih založb minimalne house elektronske glasbe na svetu, ki je v zadnjih 12 letih izdala preko 1500 skladb. Tudi sam Aney je postal eden izmed 50 najbolj prodajanih izvajalcev vseh časov na spletni platformi Beatport.

Foto: osebni arhiv

Pod njegovo glasbo so podpisali in predvajali Jamie Jones, Erick Morillo, Nic Fanciulli, Hot Since 82, Richie Hawtin, Stefano Noferini in Archie Hamilton. Njegovo založba Innocent Music močno podpirajo mogočni Marco Carola, Solomun, Seth Troxler, Danny Tenaglia in vsi drugi pomembni veliki sukači plošč. Pred kratkim ga je osebno povabil Steve Lawler, da se mu pridruži v njegovi novi talent management agenciji Talent F1rst, kjer bo lahko svoj talent še bolj izbrusil.

Foto: osebni arhiv

V vseh teh letih mu je uspelo nastopati v več kot 25 držav po vsem svetu, prepotoval je celotno Evropo: Združeno kraljestvo, Nemčijo, Španijo, Italijo, Švedsko, Grčijo, Francijo, Belgijo, Švico, Turčijo, Madžarsko, Avstrijo, Slovaško, Srbijo, Hrvaško, nastopal je v Južni Ameriki v Kolumbiji in Panami, pristal in vrtel je glasbo tudi v Mehiki ter v severni Ameriki: v Kaliforniji, Floridi, Nevadi, Utahuter v Kanadi v Ontariju. Svoje skladbe je sukal tudi na Bližnjem vzhodu v Izraelu, najbolj južno pa ga je veter odnesel vse tja do daljne Avstralije, kjer je vrtel glasbo v Novem južnem Walesu ter Viktoriji.

Kaj ima ta glasbenik z Novim mestom bi se vprašali? Rojen je in živi v Ljubljani. Malokdo pa ve, da je Anej na skrivaj Dolenjec, pri 5. letih so se z družino preselili na Mirno, pri 15. letih pa v Stražo, kamor še vedno zahaja na obisk k svojim domačim, od tam pa se je tudi vsak dan v svojih srednješolskih letih vozil v šolo v Novo mesto. Takšni talenti ne poznajo omejitev in prav nič ni čudnega, da ga je njegova pot odnesla okrog celega sveta.

D.B.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih