fbpx
Mestnik
Aktualno Intervju Namizni tenis Šport

Predstavljamo Ireno Mikec – Jelič in Franca Mikca

O ljudeh, ki so ustvarjali in ustvarjajo ugled ter zgodovino novomeškega namiznega tenisa!/12

Skrbniki facebook strani Namiznoteniški klub Krka smo se odločili, da osvežimo spomin na Proustov vprašalnik, s katerim smo v knjigi Da bi se bolje poznali (almanah je izšel spomladi leta 2017) spoznali članice in člane, ki s klubom živijo desetletja in tiste mlajše. Objavljamo kratke napovednike, uvode v intervjuje. Ker jih je več kot 40, bomo v nadaljevanjih objavili po dva napovednika. Tokrat je na vrsti dvanajsti par.

Irena MIKEC- JELIČ

Mladinska prvakinja Jugoslavije

V zgodovino novomeškega ženskega namiznega tenisa se je vpisala kot najbolj uspešna igralka. Njenih dosežkov ne bo lahko preseči. Na večino vprašanj ni želela odgovoriti, a smo s pomočjo njenega brata Franca Mikca uspeli pripraviti njen portret. Kot kaže, bo prvega vnuka »seznanila« z belo žogico.

Franc MIKEC

S pingpongom že petinšestdeset let

Novomeščan, ki ga je življenjska pot iz dolenjske prestolnice odpeljala v Ljubljano, a je navzlic temu v rojstnem mestu pustil neizbrisljive sledi. Mnogi ga štejejo za očeta novomeškega pingponga, drugi ga poznajo kot organizatorja, ki je omogočil, da je Novo mesto dobilo stadion Portoval.

(J.P.)

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih