fbpx
Mestnik
Aktualno Intervju Namizni tenis Šport

Predstavljamo Marjana Makaroviča in Jakoba Medleta

O ljudeh, ki so ustvarjali in ustvarjajo ugled ter zgodovino novomeškega namiznega tenisa!/11

Skrbniki facebook strani Namiznoteniški klub Krka smo se odločili, da osvežimo spomin na Proustov vprašalnik, s katerim smo v knjigi Da bi se bolje poznali (almanah je izšel spomladi leta 2017) spoznali članice in člane, ki s klubom živijo desetletja in tiste mlajše. Objavljamo kratke napovednike, uvode v intervjuje. Ker jih je več kot 40, bomo v nadaljevanjih objavili po dva napovednika. Tokrat je na vrsti enajsti par.

Marjan MAKAROVIČ – Maki

Mizica iz iemvejevih zabojnikov

Ko je Makijev oče ugotovil, da misli mali Šmihelčan resno, mu je stesal okorno mizo. Trener Žabkar ga je še ne šestnajsletnega že prvi dan prihoda na trenig usmeril med rekreativce. Pri novomeškem pingpongu je vse od 1982. leta računovodja, dolgo časa pa je bil tudi sodnik, predvsem pa trener.

Jakob MEDLE

V poklic so ga usmerili bonboni

Bil je komercialni direktor v Novotehni in je dvakratni predsednik namiznoteniškega kluba, ki se je pod njegovim vodenjem preimenoval po podjetju, kjer je direktoval. V klub ga je v bistvu ‘pripeljal’ osnovnošolček Rado, njegov sin, ki je igral v zlati generaciji novomeških kadetov in mladincev.

Janez Pezelj, NTK Krka

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih