fbpx
Mestnik
Aktualno Intervju Namizni tenis Šport

Predstavljamo Miro Retelj in Igorja Selaka

O ljudeh, ki so ustvarjali in ustvarjajo ugled ter zgodovino novomeškega namiznega tenisa!/17

Skrbniki facebook strani Namiznoteniški klub Krka smo se odločili, da osvežimo spomin na Proustov vprašalnik, s katerim smo v knjigi Da bi se bolje poznali (almanah je izšel spomladi leta 2017) spoznali članice in člane, ki s klubom živijo desetletja in tiste mlajše. Objavljamo kratke napovednike, uvode v intervjuje. Ker jih je več kot 40, bomo v nadaljevanjih objavili po dva napovednika. Tokrat je na vrsti sedemnajsti par.

Mira RETELJ

Direktorica, ki je želela biti učiteljica

Bila je dolgoletna tajnica novomeškega namiznoteniškega kluba, vsem predsednikom v veliko pomoč. Danes hrani del zelo dragocenega klubskega arhiva, ki je nastal v času njenega delovanja. V vsej zgodovini kluba je daleč najbolj popoln. Še vedno si rada ogleda vrhunske tekme novomeških igralcev.

Igor Selak – Piki

Odličen trener, ki si je želel postati šofer

Bil je eden tistih obetavnih trenerjev, za katere so slovenski namiznoteniški strokovnjaki menili, da bodo vrhunski. Danes vemo, da je bil tvorec novomeškega namiznoteniškega uspeha pred 25-leti, ko so njegovi kadeti osvojili naslov ekipnega, leto kasneje pa še mladinskega državnega prvaka. (J. P.)

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih