fbpx
Mestnik
Aktualno Intervju Namizni tenis Šport

Predstavljamo Uroša Slatinška in Marjana Somraka

O ljudeh, ki so ustvarjali in ustvarjajo ugled ter zgodovino novomeškega namiznega tenisa!/18

Skrbniki facebook strani Namiznoteniški klub Krka smo se odločili, da osvežimo spomin na Proustov vprašalnik, s katerim smo v knjigi Da bi se bolje poznali (almanah je izšel spomladi leta 2017) spoznali članice in člane, ki s klubom živijo desetletja in tiste mlajše. Objavljamo kratke napovednike, uvode v intervjuje. Ker jih je več kot 40, bomo v nadaljevanjih objavili po dva napovednika. Tokrat je na vrsti osemnajsti par.

Uroš SLATINŠEK

Drugo mesto mu je zaznamovalo življenje

Novomeščan z močnimi koreninami v Velenju. Z njegovim prihodom v mesto ob Krki se je začel hiter razcvet kakovostnega namiznega tenisa. V prvi slovenski ligi je bil kar nekaj let nepremagan. Je odličen trener, ki si je na začetku poklicne športne kariere s pingpongom kruh služil v Nemčiji.

Marjan SOMRAK

Ded, ki je za vnuke z ljubeznijo zasadil trto

V zgodovino novomeškega namiznega tenisa se je vpisal z nenavadnim rekordom: na domačih prvenstvih od leta 1963 do leta 1986 ni doživel poraza. Je med najbolj uspešnimi novomeškimi igralci, ki je bil tudi predsednik kluba, član IO NTZS, v klubu pa je opravljal tudi druge funkcije.

(J. P.)

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih