fbpx
Mestnik
Aktualno Gospodarstvo

Predstavniki dolenjskih izobraževalnih in raziskovalnih ustanov podprli pobudo za ustanovitev javne univerze v Novem mestu

Predstavniki 10 izobraževalnih in razvojno-raziskovalnih ustanov Dolenjske so danes na Otočcu podpisali listino, s katero so podprli ustanovitev javne univerze v Novem mestu. Ta bi povezala tam delujoče visokošolske zavode in ustanove, ki so v preteklih letih oblikovali vsebinsko raznolike izobraževalne in znanstveno-razvojne programe.

Pobudo za ustanovitev javne univerze v Novem mestu so sicer podali tovarna zdravil Krka in regijsko gospodarstvo, so sporočili iz družbe Krka.

Listino so podpisali predstavniki zasebne Univerze v Novem mestu, fakultete za ekonomijo in informatiko, fakultete za strojništvo, fakultete za poslovne in upravne vede, fakultete za zdravstvene vede, fakultete za organizacijske študije Novo mesto, fakultete za industrijski inženiring Novo mesto, fakultete za informacijske študije Novo mesto, Visoke šole za upravljanje podeželja Grm Novo mesto in Javnega raziskovalnega zavoda Rudolfovo – Znanstvenega raziskovalnega središča Novo mesto.

Kot so poudarili podpisniki, obstoječi programi, kadri in organiziranost omogočajo kakovostno rast, učinkovito povezovanje in sodelovanje vseh regijskih visokošolskih zavodov na pedagoškem in znanstveno-raziskovalnem področju.

“Z vzpostavitvijo nove, javne univerze v Novem mestu, bi zagotovili vsa potrebne pogoje za učinkovito pedagoško delo in programski razvoj vseh tukaj delujočih visokošolskih zavodov in ustanov,” so zapisali.

O podpisu izjave so predstavniki podpisnikov obvestili ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih