fbpx
Mestnik
Policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

Pretep na Topliški cesti: 42-letnik poiskal zdravniško pomoč

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 2. 2. in 5. 2. posredovali v 188 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 582 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval voznik električnega skiroja in 16 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi 27-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Krškem kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, povzročitve splošne nevarnosti, poškodovanja tuje stvari, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, nesreče pri delu, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev, sprožitev signalno varnostnih naprav in nezakonitih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Trčil v peško in pobegnil s kraja nesreče

V noči na 3. 2. smo bili obveščeni o prometni nesreči na Prvomajski ulici v Sevnici. Policisti PP Sevnica so opravili ogled in ugotovili, da je voznik osebnega avtomobila znamke Škoda srebrne barve na prehodu za pešce trčil v 30-letno peško, ki je pravilno prečkala cesto in pobegnil s kraja nesreče. Lažje poškodovano peško so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so našli in zasegli avtomobil, poškodovan v nesreči. Okoliščine nesreče še preiskujejo, zoper povzročitelja bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo.

Hudo poškodovan voznik električnega skiroja

Brežiški policisti so bili 4. 2. okoli 17.30 obveščeni o prometni nesreči na Mladinski ulici v Brežicah. Opravili so ogled in ugotovili, da je 38-letni voznik električnega skiroja zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad skirojem, padel in se hudo poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico, vse okoliščine nesreče pa policisti še preiskujejo.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 30. 1. in 2. 2. je v Cerkljah ob Krki nekdo vlomil v skladiščne prostore podjetja in odtujil več kovinskih predmetov v vrednosti okoli 7.000 evrov.

V Birčni vasi je 3. 2. popoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vhodna vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Pregledal je prostore in našel ter odtujil več kosov orožja in naboje. Okoliščine policisti še preiskujejo.

Na Nahtigalovi ulici v Novem mestu je med 3. 2. in 4. 2. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

JAVNI RED IN MIR

2. 2. nekaj pred 15. uro so bili obveščeni o pretepu na parkirnem prostoru na Topliški cesti v Novem mestu. Policiste so o dogodku obvestili tudi udeleženci pretepa. Ugotovljena je bila identiteta vseh treh udeležencev, dveh mladoletnikov in 42-letnika. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih gre za osebe, ki se med sabo poznajo in so že dalj časa v sporu. V dogodku je bil poškodovan osebni avtomobil, 42-letnik pa je zaradi udarca sam poiskal zdravniško pomoč. Izjave udeležencev pretepa so nasprotujoče in policisti vse okoliščine še preverjajo. Na podlagi ugotovitev bodo zoper kršitelje ustrezno ukrepali.

Policiste PP Krško so v noči na 3. 2. poklicali na pomoč iz zasebnega prostora v Krškem, kjer naj bi pijan kršitelj motil javni red in mir, vpil in žalil družinske člane. 42-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

 

 

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih