fbpx
Mestnik
VIR: PU NM.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Prevažal sedem državljanov Sirije

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 47 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 137 klicev. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, nasilništva, grožnje, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

Nekaj po 16. uri so policisti na območju Obrežja kontrolirali voznika osebnega avtomobil Renault megane nemških registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 56-letni državljan Romunije v vozilu prevaža sedem državljanov Sirije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Romunije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Sirije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Dobova, Rakovec, Obrežje) izsledili in prijeli 1devet državljanov Afganistana, sedem državljanov Indije, štiri državljane Nepala, tri državljane Maroka, dva državljana Turčije, državljana Bangladeša in državljana Pakistana. Na območju PP Črnomelj (Paunoviči, Vinica) so prijeli tri državljane Sirije in dva državljana Maroka. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih