fbpx
Mestnik
policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

Pri nezakonitem prevozu migrantov ujeli osem tujcev

Policisti so v ponedeljek prijeli osem tujcev, ki so ločeno v avtomobilih nezakonito prevažali skupno 37 migrantov. Vsem so odvzeli prostost, jim zasegli vozila in jih bodo s kazenskimi ovadbami privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z migranti pa še potekajo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Nekaj pred 9. uro so policisti na Obrežju ustavili 26-letnega Francoza in 28-letnega Romuna, ki sta v avtomobilu prevažala dva Maročana. Dopoldne so v Bukošku v občini Brežice ustavili 36-letnega Litvanca, ki je v avtomobilu prevažal štiri Turke.

Popoldne so policisti v naselju Trebež v občini Brežice ustavili avtomobil, v katerem je Moldavec prevažal šest Šircev, zvečer pa na Obrežju še avtomobil, v katerem je 23-letni Albanec vozil dva Palestinca in tri Sirce.

Na območju Brežic so policisti zvečer prijeli 22-in 30-letnega Moldavca, ki sta sodelovala pri prevozu devetih Turkov.

Organizatorji nezakonitih prehodov meje so zaposlovali tudi metliške policiste. Ti so zvečer ustavili kombi, v katerem je 24-letni Latvijec prevažal 11 Turkov.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih