fbpx
Mestnik
policija
Fotografija je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

Pri nezakonitem prevozu migrantov zasačili Bolgara in Ukrajinca

Policisti so pri prevozu migrantov ujeli Bolgara in Ukrajinca. Prvi je prevažal pet Sircev, drugi pa štiri Turke, ki so nezakonito prestopili mejo. Obema so odvzeli prostost, jima zasegli vozili in ju bodo s kazenskima ovadbama privedli k preiskovalnemu sodniku.

Policisti so 61-letnega Bolgara ustavili v četrtek, nekaj pred 12. uro, na območju Drnovega v občini Krško. Ugotovili so, da v avtomobilu poljskih registrskih vozi pet Sircev.

Ukrajinca, ki živi na Poljskem, so policisti poskušali ustaviti v noči na torek. Ustavljali so ga na območju Gorenje vasi v občini Gorenja vas – Poljane, a ni ustavil. Odpeljal se je nekoliko naprej, ustavil in pobegnil. Z intenzivnim zbiranjem obvestil, pregledom okolice in pomočjo občanov ga je policistom uspelo izslediti in prijeti isti dan okoli 10. ure.

Zaradi vožnje brez opravljenega vozniškega izpita in nespoštovanja znakov policista je bil že obravnavan na pristojnem okrajnem sodišču, v četrtek pa so ga zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države privedli še k dežurni preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih