fbpx
Mestnik
Aktualno

Pričakujemo lahko novo mestno tržnico

Na Mestni občini Novo mesto si že dalj časa prizadevajo za ureditev območja mestne tržnice in Florjanovega trga, cilj pa je njuna celovita prenova in vzpostavitev sodobne tržnice s komunalno opremljenimi prostori. Po večletnem obdobju usklajevanja projekta z izdajalci mnenj so tako pridobili pravnomočno gradbeno dovoljenje in si lahko v mestnem jedru v prihodnjih letih obetamo novo tržnico, sporoča Mestna občina Novo mesto.

Nova tržnica se bo raztezala na več kot 1300 m² površin, zasnovana bo v treh etažah, sestavljali pa jo bodo pokrit del z eko tržnico in zunanjimi stopnicami, odprt del z nadstrešnico in pokrit del s kletjo in osebnim dvigalom. Predvidena je tudi prenova komunalne infrastrukture, uredili se bodo še dostopi za gibalno ovirane osebe.

V sklopu projekta bodo prenovili Florjanov trg in Glavni trg 25, prometno pa bodo uredili še Sokolsko in Muzejsko ulico.

Pred pričetkom gradnje bo zaradi dolgotrajnega pridobivanja gradbenega dovoljenja potrebno opraviti posodobitev investicijske dokumentacije, prizadevali si bodo tudi za pridobitev sredstev sofinancerjev.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih