fbpx
Mestnik
Aktualno Kultura Vrtci, šole, študij

Prihaja Rudi Potepuški!

Bi se radi naučili žonglirati s tremi pomarančami, vrteti krožnik na palici ali bi radi hoditi po vrvi? Vabljeni na cirkuško delavnico na Glavnem trgu. V sredo, 28.6. in v četrtek, 29.6., od 10.00 do 13.00 in od 15.00 do 17.00. Vabljeni na festival Rudi Potepuški. Vstopnine ni. Interaktivna pomorska avantura nas popelje na rob sveta: »ker tam nekje zaklad je skrit, kje povej nam zemljevid, zlato, srebro in biseri, jadra gor, zdaj se mudi!« Žonglersko cirkuška predstava Pirati spod hribov bo na Glavnem trgu v sredo, 28.6., ob 18. uri.

Kako se akrobatsko plesno soočati z življenjskimi ovirami? Vabljeni s sredo, 28.6., ob 18.uri na Glavni trg. Predstava Beg prikazuje ponoreli svet, trpičnega in utopističnega junaka. Klovna iz zlatih časov nemega filma.

Emigranti iz vesolja so pristali na našem planetu, želijo si spoznati inteligente življenjske oblike. Za lažje navezovanje stikov so si nadeli zaščitno roza barvo. Dobrodošli na predstavi Invazija v sredo, 28.6., ob 20.uri na Glavnem trgu.  

Glavna zvezda predstave, klovnesa Sfrčkljana, je seveda izobražena oseba, zna se lepo obnašati in pod stresom prekipeva od smeha. Obvlada zelo nevarne točke: hojo po vrvi, ne da bi pokazala spodnje hlačke, in leteči paradižniki. V četrtek, 29.6., ob 19.uri na Glavnem trgu.

Predstava Stebla nas bo na intimen, pa vendar zabaven način povabila, da skupaj sestavimo leseno konstrukcijo, ki ji bomo lahko, ko bo delo opravljeno, prosto raziskovali in se prepuščali domišljiji. V četrtek, 29.6., ob 20 uri na Glavnem trgu.

Predstava Lumierie je naravnost osupljiv ognjeni spektakel v sanjskem svetu. Dve izjemni pojavi se nežno poigravata s plameni, obdani s sanjavo glasbo in svetlobnimi efekti. Njuna manipulacija ognja je dih jemajoča in skupaj z njima publika sanjavo vstopi v magični svet brez strahu.

V četrtek, 28.6., ob 21.30 uri na Glavnem trgu.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih