fbpx
Mestnik
Foto: Rok Nosan
Aktualno Dogodki Novice

Prihodnji dnevi bodo sončni in mrzli

Po pričakovanjih je večji del Slovenije v mrzlo obdobje vstopil brez snežne odeje. Nekaj snega je ponoči in zjutraj lokalno zapadlo le na Štajerskem, Koroškem, v Prekmurju, na Notranjskem in Dolenjskem, največ, okoli 5 centimetrov, so ga dobili v Prlekiji.

Po prehodu fronte se bo danes nad naše kraje postopno razširila suha polarna zračna masa. Do sredine dneva bo lahko predvsem v južni polovici Slovenije še nastalo nekaj ploh, popoldne pa se bo od severozahoda delno zjasnilo.

Prihodnji dnevi bodo sončni in mrzli. Najhladnejši zrak se bo nad nami zadrževal jutri in v soboto, ko bo marsikje tudi popoldne pod ničlo, zjutraj pa bomo v večjem delu Slovenije izmerili okoli -10, na mrazu izpostavljenih legah pa se bo lahko ohladilo tudi pod -15 stopinj Celzija. Marsikje bo predvsem v dnevnem času pihal okrepljen severovzhodni veter, zato bomo občutili nižjo temperaturo, kot jo bodo kazali termometri.

Tudi v prihodnjem tednu bomo imeli veliko sonca. Mraz bo postopno popustil.

Vreme 24/7

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih