fbpx
Mestnik
Foto: Maribor24.si
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

Prijeli serijskega vlomilca v avtomobile

Policisti  PP  Novo mesto so bili v oktobru obveščeni o več vlomih v osebne avtomobile  na  območju  Novega mesta. Storilec je vlamljal v avtomobile na način,  da  je razbil stekla in iz vozil kradel predvsem gotovino in osebne dokumente.  V  vseh  primerih  so policisti opravili oglede krajev kaznivih dejanj  in  zbrali  obvestila.  Med  preiskavo so ugotovili, da je vlomov v najmanj  sedem vozil osumljen 37-letni moški iz Novega mesta. Po opravljeni hišni  preiskavi  so  osumljencu  odvzeli  prostost in ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Vlomi v vozila – poziv k upoštevanju samozaščitnih ukrepov

Policisti  ugotavljamo,  da  so  žrtve  kaznivih  dejanj  vlomov  v  vozila največkrat  vozniki,  ki  na  vidnih  mestih v vozilih nezavarovane puščajo različne   predmete   (torbice,   denarnice,  oblačila,  mobilne  telefone, računalnike  ipd.).  Storilci  v  vozila  vlamljajo  predvsem v večernih in nočnih  urah  na  način,  da  razbijejo stekla na vozilu in poleg odtujenih predmetov povzročijo tudi premoženjsko škodo na vozilu.

Občane  pozivamo  k  upoštevanju osnovnih samozaščitnih ukrepov, s katerimi lahko  bistveno  zmanjšajo  tveganje, da postanejo žrtev kaznivega dejanja. Vsem  svetujemo,  da  v vozilih brez nadzora ne puščajo predmetov in vozila zaklepajo.  Tudi predmeti v vrečki ali torbici, ki sicer niso dragoceni, so vaba  za  storilce, škoda na vozilu pa bo v tem primeru bistveno večja, kot je vrednost odtujenih predmetov.

PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih