fbpx
Mestnik
Aktualno Dogodki Novice Ostalo

Priznanje najzaslužnejšim prostovoljcem za njihovo delo

Vsako leto tako tudi letos, v spremenjenih pogojih, smo na Območnem združenju RKS Novo mesto, podelili priznanja najzaslužnejšim prostovoljcem za njihovo deset in več letno delo. Priznanja je podelila na sedežu novomeškega Rdečega križa predsednica Vesna Dular, dvema prejemnikoma pa smo priznanji odnesli tudi na dom.

Bronasti znak je prejel Ante Stipanović, ki je eden redkih moških aktivistov in dela v KORK Majde Šilc že več kot 25 let. Aktivno skrbi za starejše krajane, opozarja na stiske ljudi, ki jih zazna ter se angažira pri reševanju le teh. Ante je oseba s čutom in posluhom za sočloveka, ki skupaj z ostalimi prostovoljci skrbi za ohranjanje in vzdrževanje socialne varnosti in vzpodbuja humanitarni čut med ljudmi v svoji okolici. Bronaste znake RKS so prejele Marija Džamdžić, Angelca Kristan, Štefanija Marković, Milena Šinkovc in Ada Udovč.

Marija Džamdžić je delala kot prostovoljka v KORK Šmihel 13 let in je zaprisežena krvodajalka in zgled dobrodelnosti za marsikoga. Angelca Kristan je prostovoljka v KORK Šmihel 13 let in ga skoraj ves ta čas tudi vodi. Pri svojem delu je posebej skrbna do ranljivih skupin, izvedla je tudi več humanitarnih akcij za posamezne družine. Štefanija Marković je prostovoljka v KORK Majde Šilc več kot 10 let, posebej je aktivna pri zdravstveno preventivnih meritvah, ki jih opravlja pri starejših na domu. Milena Šinkovc je prostovoljka v KORK Šmihel zadnjih 13 let, organizira delo postaje RK, 12 let vodi tudi skupino starejših za samopomoč, ki daje podporo starejšim, ki živijo sami in bi bili brez srečevanje v skupini osamljeni. Ada Udovč iz KORK Bela Cerkev iz občine Šmarješke Toplice je prostovoljka že 20 let. Rada obiskuje starejše ljudi in jim nudi podporo in pomoč. Rada se z njimi tudi veseli in obuja spomine na težke in lepe dogodke.

Vsem prostovoljkam in prostovoljcu iskrena hvala za njihovo delo in čestitke za prejeto priznanje.

OZRK Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih