fbpx
Mestnik
MONM
Dogodki Aktualno Gospodarstvo

Projekti MONM

V Športno-rekreacijskem parku Portoval so uredili novo parkirišče za osebna vozila, parkirni mesti za polnilno postajo za električna vozila, ter parkirna mesta za invalide in avtodome. Na območju novega parkirišča se je uredila še javna razsvetljava in hortikulturna zasaditev. Vrednost naložbe je 312.000 evrov.

Zaključuje se rekonstrukcija zadružnega doma v Uršnih selih, konec del je predviden konec novembra. V Birčni vasi so uradno odprli novo avtobusno postajo. Poleg postajališča so se uredile tudi površine za pešce, cestna razsvetljava in ekološki otok, celotna vrednost investicije pa znaša dobrih 173.000 evrov z DDV. Končana so dela na Šmihelski cesti, končni pregled sledi, izvajajo se dela na Petelinjeku, kjer je zaradi močnega neurja spolzela brežina. Zaključek del je predviden do 15 novembra letos. V teku je tudi rekonstrukcija regionalne ceste Mirna Peč–Novo mesto.

V mestnem jedru se urejata Rozmanova ulica in Prešernov trg. Trenutno se izvajajo arheološka izkopavanja, sledijo gradbena dela. Na naslovu Glavni trg 2, kjer so predvidena nova stanovanja so ugotovili, da je konstrukcija strehe v slabšem stanju, kot so predvidevali, zato so bila potrebna dodatna projektantska dela. Zaenkrat večjih odmikov od terminskega plana ni.

Pri aktualnih razpisih je v teku objava razpisa za izgradnjo prve faze kolesarske povezave od avtobusnega postajališča do križišča na Drski, na t.i. Topliški cesti. V drugi fazi se bo rekonstruirala cesta, zgradil se bo tudi pločnik na drugi strani ceste. Za izdelavo projektne dokumentacije obnove Narodnega doma sta bila izvedena dva javna razpisa, ki zaradi neustreznih ponudb nista bila sprejeta, v pripravi je že nov razpis. V teku je izbor izvajalca gradnje Brvi Irča vas, poleg katerega je predvidena večnamenska pot Drska-Bršljin. Začetek gradnje poti bo v drugi polovici leta 2021. Pri projektu brv Loka-Kandija ta hip poteka pridobivanje gradbenega dovoljenja, ki ga pričakujemo v oktobru, sledi izbor izvajalca gradnje in začetek del. Začela se bo tudi izgradnja in dopolnitev cestne razsvetljave v enajstih krajevnih skupnostih na trinajstih lokacijah. V teku je podpis pogodbe z izbranim izvajalcem, dela bodo zaključena do 20. novembra letos, pogodbena vrednost pa znaša nekaj več kot 198.000 evrov z DDV.

Na področju reševanja romske problematike je bila ustanovljena skupina za medresorsko reševanje problematike, vlada je ustanovila tudi štiri podskupine. Župan Gregor Macedoni je član skupnega aktiva, kot tudi podskupine na področju vzgoje in izobraževanja, svoje predstavnike pa ima Mestna občina Novo mesto tudi v podskupinah na področju socialnih prejemkov in delovnih zadev ter prostorskega reševanja problematike. Četrta skupina deluje na področju pravosodja.

K.N.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih