fbpx
Mestnik
Slika je simbolična
Aktualno Dogodki Kronika in policijska poročila

Prometna nesreča na avtocesti, na srečo le lažje poškodovani

Prometna nesreča na avtocesti

Nekaj pred 22. uro smo bili obveščeni o prometni nesreči na avtocesti med odcepoma Novo mesto – zahod, Mirna Peč. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je 25-letna voznica osebnega avtomobila po
prehitevanju tovornega vozila izgubila oblast nad vozilom, trčila v varnostni meh in v tovorno vozilo, ki ga je vozil 42-letni voznik. Tovorno vozilo je po trčenju odbilo na travnati nasip in obstalo v jarku, voznica pa se je z vozilom večkrat prevrnila. Lažje poškodovana udeleženca nesreče so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. 25-letni povzročiteljici nesreče bodo policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog.

Vlomi in tatvine

V kraju Vrhe na območju PP Novo mesto so v noči na 25. 10. neznanci iz obore odtujili šest prašičev, težkih med 30 in 40 kg.

Na območju Podstenic (PP Dolenjske Toplice) je med 15. 10. in 25. 10. nekdo vlomil v prostore zavoda in odtujil kaminsko peč, plinsko jeklenko in plinsko svetilko. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1500 evrov škode.

Med 22. 10. in 25. 10. je v Mihovici na območju PP Šentjernej neznanec vlomil v gospodarski objekt in odtujil akumulator in motorni pihalnik.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju Žuničev (PP Črnomelj) izsledili in prijeli 21 državljanov Afganistana, pri Slovenski vasi tri državljane Pakistana in v Podgračenem (PP Brežice) tri državljane Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih