fbpx
Mestnik
Aktualno

Prostofer v občini Šmarješke Toplice

Občina Šmarješke Toplice se je s podpisom pogodbe o najemu električnega avtomobila danes pridružila nekaj več kot 90 slovenskim občinam, ki brezplačni prevozov starejših občanov zagotavljajo s sodelovanjem pri projektu Prostofer Zavoda Zlata mreža. Avto je zagotovilo škocjansko podjetje Avtocenter Krašna, občina bo skrbela za obratovalne stroške.

Občina bo mesečno pokrivala nekaj sto evrov obratovalnih in stroške polnjenja vozila. Projektu, ki bo stekel v ponedeljek, se je do zdaj pridružilo 12 voznikov prostovoljcev, tudi šmarješki župan Marjan Hribar.

Z brezplačnimi avtomobilskimi prevozi bodo pomagali starejšim občanom iz 24 zaselkov te dolenjske občine. Prevozi do vseh točk v občini ali tudi do Novega mesta in drugod bodo načelno možni od jutra do večera, vse dni v tednu in tudi ob koncu tedna.

Skušali bodo ugoditi vsem željam in se prilagajati potrebam. “Zagotovo bomo poskrbeli, da nihče, ki bo potreboval prevoz, ne bo ostal brez njega,” je zatrdil župan.

Občina je poskrbela tudi za ustrezno označitev voznikov, Zavod Zlata mreža pa je za šmarješke prostovoljce danes pripravil krajše usposabljanje.

Prva naročila za prevoze bodo začeli zbirati v sredo. Gre sicer za izboljšanja kakovosti življenja v Občini Šmarješke Toplice, je prepričan Hribar.

STA.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih