fbpx
Mestnik
Dogodki

PRVI DAN PRAZNIKA – DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA

Šport je kot kultura, ki nas povezuje

Letos je državni zbor sprejel spremembo zakona o praznikih in dela prostih dnevih z uvedbo novega praznika – Dan slovenskega športa. Pobudo za ta dan je lani predlagal Olimpijski komite Slovenije, pobuda pa je doživela pozitiven odziv različnih javnosti. “23 september ni le še eden na seznamu slovenskih državnih praznikov. To je praznik s posebnim pomenom, posvečen slovenskemu športu in promociji športa v najširšem smislu, s posebnim poudarkom, da vse Slovenke in Slovenci praznik obeležijo z lastno telesno dejavnostjo,” je med drugim poudaril predsednik OKS-ZŠZ Bogdan Gabrovec.


V NOVEM MESTU ŠPORTNE IGRE ZAPOSLENIH

V Novem mestu bodo dan proslavili z različnimi dejavnostmi – športne igre zaposlenih, ki bodo potekale na stadionu Portoval in Športno-rekreacijskem parku Loka. Ob 11. uri pa boste lahko prisluhnili pogovoru z Matjažem Kuzmo, koordinatorjem za šport v Zavodu Novo mesto.

K. N.

                                      

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih