fbpx
Mestnik
Foto: FB Gregor Macedoni
Aktualno

Prvi načrti aktualnega župana

Zmagovalec zadnjih volitev je dosedanji župan Gregor Macedoni. Njegova lista je v občinskem svetu dobila sedem mandatov. Kakšen je odziv aktualnega župana na podporo, ki mu je bila zaupana?

Macedoni volilno kampanjo ocenjuje kot relativno mirno. “Kar pripisujem delno tudi temu, da je potekala v senci predsedniških volitev in referendumske kampanje. Nekoliko sem pogrešal več tem oziroma vsebine,” za naš portal odgovarja župan Mestne občine Novo mesto.

“Kandidiral sem z namenom, da bom s svojo ekipo nadaljeval vodenje občine in predvsem predstavil to, kar smo naredili. Tretji županski mandat mi je zaupalo tri četrtine volivcev in izid je dokaz, da smo v zadnjih letih delali dobro. Hkrati je ta podpora tudi dobra popotnica za nadaljnja štiri leta, ko želimo nadaljevati ambiciozno razvojno naravnanost in prebojnost Novega mesta, z uresničenimi projekti po celotni občini. Slednje prinaša veliko sprememb in ni najlažja pot, a mislim, da si Novo mesto to zasluži.”

Kot je izjavil župan, bo poudarek tega mandata na ureditvi in izboljšanju prometne infrastrukture po vsej občini in izgradnji mestnih obvoznic z novima mostovoma prek Krke. V občini načrtujejo povečanje fonda najemniških stanovanj in prenovo Narodnega doma. Župan zaključi, da je čas za strateške premike, kot so novomeška javna univerza, razvoj raziskovalnih dejavnosti in turistični razvoj.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih