fbpx
Mestnik
(Foto: Marjan Kovačič- Marč)
Featured (Namizni) tenis Šport

Prvi turnir ustanoviteljev – V jeseni šola šentjernejskega pingponga

V najlepšem kraju na svetu, kot se radi pohvalijo Šentjernejci, ima namizni tenis dolgo tradicijo, a šele pred slabim mesecem so navdušenci ustanovili klub, danes pa so že imeli 1. turnir ustanoviteljev. Udeležil se ga je tudi starosta šentjernejskega športa Janez Kuhelj, ki je v nagovoru turnirja poudaril, da so prvo znanje o igranju pingponga k njim prinesli Novomeščani davnega leta 1954. Namizni tenis je takrat veljal za enega nosilnih športov v kraju. Igralke, ki jih je vodi prav Kuhelj, so, denimo, solidno nastopale v drugi slovenski ligi. Fantje so sicer nekoliko zaostajali, so pa od deklet dlje časa tekmovali. Po zatonu te lepe igre, nekje leta 1974, je pingpong tekmovalno zamrl. Vendar ne povsem. Nekateri navdušenci so kupili mizice in se doma v drvarnicah, garažah ali pa kar na prostem preizkušali, kdo je boljši.

Vodstvo novoustanovljenega kluba je za spomin in za zgodovino kluba v soboto, 11. julija 2020, v prostorih podjetja Kobra v Šentjerneju pripravilo 1. turnir najmlajšega namiznoteniškega kluba v Sloveniji. Tekmovanja se je zaradi Covida-19 udeležilo le deset članov, turnir je odprl župan Jože Simončič, sicer tudi ustanovni član kluba. Dvoboji so bili izenačeni in na dokaj visoki ravni. Po pričakovanju je slavil večkratni zmagovalec Jernejevih turnirjev Darko Jakobčič in tako postal 1. prvak kluba, oziroma turnirja ustanovitljev. V finalu je premagal predsednika NTK Šentjernej Dušana Pezlja. Tretje mesto sta si priborila Darko Brišar in Jože Grubar.

Zmagovalci so prejeli pokale

Pokale je podelil starosta Janez Kuhelj. Udeleženci so sklenili, da turnir ponovijo prihodnje leto, morda že z najmlajšimi, zaradi katerih so klub tudi ustanovili. Člani kluba se zahvaljujejo najboljšemu namiznoteniškemu klubu v državi, NTK Krka iz Novega mesta, za posojo mizic in pregrad. (D. P.)

(Foto: Marjan Kovačič- Marč)(Foto: Marjan Kovačič- Marč)(Foto: Marjan Kovačič- Marč)(Foto: Marjan Kovačič- Marč)

Marjan Kovačič – Marč: »Na turnir smo se kar resno pripravili in v celoti spoštovali vladne nasvete glede covida 19. Ustanovitelji so s prikazano igro presenetili. Očitno so se na turnir pripravljali v ‘tajnosti’. Predvsem pa me veseli, da imamo podporo pri vodstvu občine in verjamem, da bomo v jeseni začeli s šolo šentjernejskega namiznega tenisa.«

Marjan Kovačič-Marč, član upravnega odbora NTK Šentjernej in glavni organizator sobotnega športnega dogodka .

Sorodni članki

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih