fbpx
Mestnik
policija ponoči
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: 17-letnik padel z motorja in se huje poškodoval; ukradli 4 ovce in ovna

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 252 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je huje poškodoval motorist, prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 11 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Novem mestu kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, lahke telesne poškodbe, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vloma in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešane osebe, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

17-letnik padel z motorja in se huje poškodoval

Policisti PP Krško so bili nekaj pred 19. uro obveščeni o padcu motorista na območju naselja Kalce – Naklo. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 17-letni motorist zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad motorjem, padel in se huje poškodoval. Reševalci so ga oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti bodo o ugotovitvah z obdožilnim predlogom seznanili sodišče.

Na avtocesti trčil v prikolico

25. 7. nekaj pred 1. uro se je zgodila prometna nesreča z udeležbo dveh voznikov osebnih avtomobilov na avtocesti pri Mrtvicah. Policisti PPP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 26-letni voznik iz Bosne in Hercegovine, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v prikolico, pripeto na avtomobil, ki ga je vozil 57-letni voznik iz Srbije. V nesreči se je lažje poškodoval potnik iz vozila 26-letnega voznika. Policisti so povzročitelju nesreče zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

KRIMINALITETA

Ukradli 4 ovce in ovna

Na Planini pri Raki so v noči na 24. 7. neznanci s pašnika odtujili štiri ovce in ovna.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice izsledili in prijeli 41 državljanov Afganistana, 35 državljanov Maroka, 34 državljanov Rusije, 24 državljanov Pakistana, 11 državljanov Nepala, sedem državljanov Indije, šest državljanov  Sudana, štiri državljane Bangladeša, tri državljane Šrilanke, tri državljane Turčije, dva državljana Alžirije, državljana Senegala, državljana Somalije, državljana Kameruna, državljana Palestine in državljana Gambije. Policijski postopki  s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih