fbpx
Mestnik
policaja na konjema, policija
Policaja na Loki.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: brez vozniške odklonil pihanje

Policisti Policijske uprave Novo mesto (PU NM) so posredovali v 76 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 239 klicev. Obravnavali so sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Krškem zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, najdbe neeksplodiranih ubojnih sredstev in nedovoljenih prehodov državne meje.


PROMETNA VARNOST

Odklonil preizkus alkoholiziranosti

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Mrtvicah okoli 16. ure zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Renault clio. Med postopkom so ugotovili, da gre za 30-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola so mu odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Avtomobil so mu zasegli, izdali plačilni nalog in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

V kraju Kamni Potok na območju PP Trebnje je v noči na 3. 8. nekdo vlomil v delavnico in odtujil kotni brusilnik, vrtalnik in dve posodi z gorivom. Lastnika je oškodoval za okoli 1.000 evrov.

Na Otočcu je med 2. 8. in 3. 8. neznanec vlomil v pomožni objekt in odtujil motokultivator in kosilnico.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Bukošek, Mihalovec, Slovenska vas, Jesenice na Dolenjskem, Mostec, Župelevec, Podgračeno) izsledili in prijeli 70 državljanov Afganistana, 58 državljanov Maroka, 28 državljanov Pakistana, 16 državljanov Bangladeša, devet državljanov Indije, osem državljanov Kitajske, pet državljanov Iraka, državljana Nepala, državljana Alžirije, državljana Turčije in državljana Sudana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še potekajo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih