fbpx
Mestnik
policija ponoči
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: Čez dan prijatelja, zvečer pa z noži en nad drugega; množični pretep zaradi položnic

Policisti policijske uprave Novo mesto (PU NM) so na številki policije sprejeli 113 sprejeli 240 klicev, od tega je bilo 89 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Mejne zadeve in tujci

Policisti so včeraj obravnavali 230 tujih državljanov, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje na območju Slovenije oziroma so nezakonito prestopili notranjo mejo. Vse so obravnavali na območju Posavja (Slovenska vas, Obrežje, Brežice, Loče, Dobova, Rigonce, Vitna vas). Po prvih ugotovitvah jih je bilo največ iz Afganistana (77) in Maroka (47), sledijo pa še domnevni državljani Pakistana, Rusije, Bangladeša, Mongolije, Konga, Kameruna, Sierra Leone, Gane, Nigerije, Turčije, Irana, Toga, Haitija in Alžirije. Postopki so tujci še niso končani.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali devet prometnih nesreč, od tega eno z lažjimi poškodbami.

Premajhna varnostna razdalja

Včeraj, okoli 16.30 je na dolenjski avtocesti iz smeri Ivančne Gorice proti Trebnjem prišlo do prometne nesreče v kateri sta bila udeležena motorist in voznik osebnega vozila. Ugotovljeno je bilo, da je motorist zaradi vožnje na prekratki varnostni razdalji trčil v vozilo pred seboj, ki je zmanjševalo hitrost zaradi gneče. Pri tem se je motorist lažje poškodoval. Zoper njega sledi prekrškovni postopek.

Izsilila kolesarja in trčila vanj

Okoli pol šeste popoldne se je zgodila prometna nesreča na Gubčevi ulici v Brežicah. Po prvih ugotovitvah brežiških policistov naj bi 55 letna voznica osebnega avtomobila v križišču izsilila prednost 61-letnemu kolesarju. Kolesar je trčil v avto in padel po cesti, pri tem pa se lažje poškodoval. Oskrbeli so ga v brežiški bolnišnici. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili pri nobenem od udeležencev. Voznici osebnega avtomobila bodo napisali plačilni nalog.

Izrekli le opozorilo

Prometni policisti so ponoči na Čatežu ustavili voznika iz Hrvaške, ki je imel na avtu pripet lahki priklopnik. Na številko 113 so policisti prijeli klic o vozniku, ki pelje po avtocesti proti Obrežju brez prižganih luči na prikolici. V postopku so policisti ugotovili, da je šlo za tehnično napako, zaradi katere je občasno prekinjalo luči. Ker jo je lahko voznik odpravil takoj na kraju samem, zato so mu izrekli opozorilo.

Brez vozniškega in brez registrskih

Metliški policisti bo uvedli postopek o prekršku zaradi več kršitev cestnoprometnih predpisov zoper 54-letnega voznika osebnega avtomobila iz Bereče vasi. Nekaj po sedmi so ga na podlagi klica občana na 113, da po Dragomlji vasi vozi avto brez registrskih tablic, zalotili na vožnji voznika, ki je imel na avtu preizkusne tablice. Voznik ni upošteva modre luči in zvočnih signalov policistov, nadalje pa so še ugotovili, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Kršitve javnega reda

Stepli so se zaradi plačevanja položnic

Brežiški policisti so včeraj popoldne na Bizeljskem napisali plačilne kazni zaradi kršitve javnega reda in miru trem osebam, ki so se najprej sprle, nato pa začele še fizično obračunavati. Po prvih ugotovitvah naj bi prišlo do spora med sorodniki glede plačevanja položnic.

Razdejali prometne znake in luči

Krški policisti obravnavajo vandale, ki so pred trgovskim centrom v Leskovcu pri Krškem s spreji poškodovali klopi, prometne znake, luči. Za storilci, ki so jih nadzorne kamere posnele pri dogajanju, policisti še poizvedujejo.

Brez dovolilnice lovil ribe, za nesramnost pa še k sodniku

Brežiški policisti so popoldne nudili pomoč ribiškemu čuvaju, ki je v Dolenji Pirošici ob reki Krki zalotil 14-letnika, ki je lovil ribe brez dovolilnice. Mladenič si bo prislužil obdolžilni predlog, ker naj bi bil nesramen do ribiškega čuvaja in kazen zaradi ribolova brez ustrezne dovolilnice.

Tudi v Šenjerneju poslušajo glasno glasbo

Policisti iz Šentjerneja so zvečer napisali plačilni nalog 29-letniku, ki je na Trdinovi v Šentjerneju predvajal glasno glasbo ter s tem motil okolico.

Kriminaliteta

Čez dan prijatelja, zvečer pa z noži en nad drugega

V noči iz ponedeljka na torek so črnomaljski policisti pomagali ekipi nujne medicinske pomoči pri oskrbi dveh poškodovanih oseb v Ručetni vasi. Tja so bili napoteni zaradi obvestila o poškodbi z nožem. Na kraju so ugotovili, da sta se dva znanca, ki sta se družila čez dan in nato ob steklenici še pozno v noč, zaradi neznanih razlogov porezala z noži. Pri tem nihče ni bil huje poškodovan, so pa policisti morali pomagati reševalcem, ker je bil eden od njiju, star 33 let, pri tem agresiven. Oba so zdravstveno oskrbel, nihče naj ne bi bil huje poškodovan, okoliščine dogodka pa še preiskujejo.

V Srebrničah z njiv odnesli 130 kg zelenjave

Novomeški policisti obravnavajo tatvino poljščin, ki se je zgodila v Srebrničah. Tam so med vikendom neznanci iz rastlinjakov pobrali okoli 100 kg paradižnika, 15 kg paprike in 15 kg solate. Lastnikov so povzročili za nekaj sto evrov škode.

Pokradli 200 kg aronije

Med Uršnimi selami in Lazami so med vikendom neznanci iz njive pokradli okoli 200 kilogramov aronije in lastnikom povzročili za več kot tisoč evrov škode.

Ukradli električni skiro

Popoldne so neznanci izpred trgovskega centra v Semiču ukradli električni skiro znamke Ring, vreden okoli štiristo evrov. Lastnik ga je pustil pred trgovino, ko se je čez nekaj minut vrnil, pa je ugotovil, da ga je nekdo odpeljal.

Grozil domačinu

Policisti iz Brežice obravnavajo kaznivo dejanje grožnje. Popoldne so na številki 113 prejeli klic o moškemu, ki naj bi v Cerkljah ob Krki grozil. Policisti so z zbiranjem obvestil ugotovili, da naj bi 42-letnik iz Kerinovega Grma grozil 27-letnemu domačinu, zato ga bodo kazensko ovadili.

Prepovedi približevanja

Policisti iz Trebnjega so izrekli prepoved približevanja 33-letnemu moškemu, ki je bil že dalj časa nasilen do svoje partnerske. Zaradi ponavljajočega nasilja ga bodo kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilja v družini, prepovedali pa so mu približevanje partnerki, otroku in območju šole.

30-letnik pretepal svojo partnerko

Novomeški policisti so izrekli prepoved približevanja ženi in otrokom 30-letniku, ker je v zadnjih mesecih izvajal nasilje zoper svojo partnerko. Ob tem, da ga bodo kazensko ovadili zaradi nasilja v družini, zbirajo obvestila še za sum kaznivega dejanja zanemarjanja mladoletne osebe.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih