fbpx
Mestnik
policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: iz rezervarja ukradli 200l goriva

Policisti Policijske uprave Novo mesto (PU NM) so posredovali v 80 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 244 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požarov, nesreče pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA
Vlomi in tatvine

V Slovenski vasi je med 8. 8. in 9. 8. nekdo na parkirnem prostoru podjetja vlomil v rezervoar tovornega vozila in iztočil in odtujil okoli 200 litrov goriva.

Na delovišču v Novem mestu je med 8. 8. in 9. 8. nekdo vlomil v zabojnik in odtujil električno ročno orodje. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 2.000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Dolenjega Kamenja kontrolirali voznika osebnega avtomobila registrskih oznak Črne gore. Med postopkom so ugotovili, da 55-letni državljan Turčije v avtomobilu prevaža pet državljanov Irana, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Državljanu Turčije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli Renault clio. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Loče, Prilipe, Mihalovec, Jesenice na Dolenjskem, Čatež ob Savi, Bukošek, Brežice) izsledili in prijeli 94 državljanov Afganistana, 67 državljanov Maroka, 36 državljanov Bangladeša, 22 državljanov Pakistana, osem državljanov Sirije, sedem državljanov Rusije, šest državljanov Šrilanke, štiri državljane Turčije, tri državljane Kube, tri državljane Alžirije in državljana Indije. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še potekajo.

OSTALE ZADEVE

Nesreča pri delu

Nekaj po 14.30 smo bili obveščeni o nesreči pri delu pri kraju Loka na območju Šentjerneja. Policisti so opravili ogled, zbrali obvestila in po prvih ugotovitvah je 65-letni moški peljal motokultivator s pripeto škropilnico po klancu navzgor. Ko je zapeljal izven kolovozne poti, je izgubil oblast nad vozilom in se prevrnil. Zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče. Policisti okoliščine še preverjajo, o ugotovitvah bodo po zaključeni preiskavi seznanili pristojno tožilstvo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih