fbpx
Mestnik
policaj, policija
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: Mladoletnik padel z motorja in se hudo poškodoval

Policisti Policijske uprave Novo mesto (PU NM) so med 4. 8. in 7. 8. posredovali v 238 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 739 klicev. Obravnavali so tri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 23 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Brestanici so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 28-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in v Sevnici kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, nasilja v družini, groženj, vlomov, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, sprožitev signalno varnostnih naprav, požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

71-letnica kriva za nesrečo

5. 8. okoli 17.30 je bila policija obveščena o prometni nesreči na cesti Novo mesto – Metlika, pri Gornji Težki Vodi. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovorna 71-letna voznica osebnega avtomobila, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad vozilom in trčila v avtomobil 54-letnega voznika. Povzročiteljici, ki se je v nesreči lažje poškodovala, bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

Mladoletnik padel z motorja in se hudo poškodoval

Policisti PP Sevnica so bili 6. 8. nekaj pred 22. uro obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo mladoletnik, ki naj bi se poškodoval pri padcu z motorjem. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih, naj bi mladoletnik z motorjem vozil po gozdu pri Prešni Loki, kjer je izgubil oblast nad motorjem, padel in se hudo poškodoval. Okoliščine policisti še preiskujejo.

KRIMINALITETA

62-letniku prepovedali približevanje ženi

Policisti PP Šentjernej so bili 5. 8. obveščeni o nasilju v družini. Zbrali so obvestila in ugotovili, da 62-letni nasilnež že dalj časa izvaja fizično in psihično nasilje nad ženo in ji grozi. Zaščitili so žrtev in nasilnežu izrekli ukrep prepovedi približevanja. O izrečenem ukrepu so obvestili preiskovalnega sodnika in zoper osumljenca na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli Moldavca in tujce, ki jih je prevažal

Policisti so med opravljanjem nalog na območju Rigonc 5. 8. ustavili voznika osebnega avtomobila Opel vectra italijanskih registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 42-letni državljan Moldavije v vozilu prevaža štiri državljane Turčije, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Državljanu Moldavije so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so med 4. 8. in 7. 8. na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Slovenska vas, Podgračeno, Gabrje pri Dobovi, Ribnica, Mostec, Jesenice na Dolenjskem, Mokrice, Rakovec, Bukošek) izsledili in prijeli 430 državljanov Afganistana, 132 državljanov Maroka, 106 državljanov Pakistana, 62 državljanov Bangladeša, 29 državljanov Indije, 16 državljanov Turčije, 16 državljanov Rusije, 14 državljanov Konga, 11 državljanov Nepala, 11 državljanov Sirije, sedem državljanov Iraka, šest državljanov Irana, štiri državljane Alžirije, tri državljane Kameruna, dva državljana Šrilanke, dva državljana Egipta in državljana Palestine. Na območju PP Krško (Krško) so prijeli 13 državljanov Afganistana in na območju PP Metlika (Križevska vas) pet državljanov Afganistana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih