fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: mladoletniki kradli po novomeških trgovinah

Policisti Policijske uprave Novo mesto (PU NM) so na številki 113 sprejeli 299 klicev, od tega je bil 101 dogodek takšen, da je zahteval posredovanje policije. Obravnavali so trinajst prometnih nesreč z materialno škodo in eno z lažjimi poškodbami.

Mejne zadeve in tujci

Policisti so od zadnjega poročanja obravnavali 351 tujih državljanov, ki so nezakonito prestopili državno mejo oziroma niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Sloveniji. Vsi so bili prijeti na območju Posavja (Libna, Dobova, Rigonce, Mihalovec, Loče, Ribnica, Čatež ob Savi, Mostec, Mokrice, Brežice, Rakovec, Rajec, Kapele, Nova vas). Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

Okoli pol devet ure zvečer so policisti policijske postaje za izravnalne ukrepe na avtocesti pri Brežicah ustavili sumljivo osebno vozilo hrvaških tablic. Voznika, 21-letnega državljana Hrvaške, so v zaključku postopka pridržali, saj so ugotovil, da v vozilu pelje štiri tujce, tri domnevne državljane Turčije in enega Iraka, ki so nezakonito prestopili notranjo mejo. Avto so mu zasegli. Zanj bodo napisali kazensko ovadbo.

Ponoči, okoli pol enajste, so policisti specializirane enote za nadzor državne meje, na Obrežju kontrolirali osebni avtomobil bošnjaških tablic. Vozil ga je 19-letni državljan Srbije, v vozilu pa je imel še šest domnevnih državljanov Turčije, ki so nezakonito prestopili državno mejo. 19-letniku so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli avtomobil. V nadaljevanju ga bodo kazensko ovadili.

Nasilje v družini

Novomeški policisti so obravnavali 32-letnika, ki naj bi že dalj časa izvajal psihično in fizično nasilje nad ženo. Zaradi zadnjega fizičnega nasilja je morala iskati tudi zdravniško pomoč. 32-letnika bodo zaradi suma kaznivega dejanja nasilja v družini po 1. odstavku 191. člena kazenskega zakonika kazensko ovadili. Izrekli so mu tudi prepoved približevanja ženi in otrokom.

Pri tatvini zalotili mladoletnici

Varnostnik je v trgovini v Novem mestu popoldne pri tatvini zalotil dve mladoletni dekleti (ena z okolice Novega mesta, druga iz okolice Kočevja), ki sta iz polic trgovine nabrali za 46 evrov artiklov in odšli iz trgovine mimo blagajne brez plačila. Zalotil ju je varnostnik in ju zadržal do prihoda policistov, ki bodo obe kazensko ovadili zaradi tatvine.

Nekaj kasneje je drug varnostnik v drugi trgovini pri tatvini prav tako zalotil tri mladoletnike (dve dekleti in fanta iz Novega mesta). Nabrali so si za 50 evrov artiklov in nameravali zapustiti trgovino brez plačila – varnostnik jih je zadržal in o tem obvestil policiste, ki bodo vse tri kazensko ovadili.

Vlom v pošto

Kriminalisti novomeške policijske uprave so v četrtek zjutraj skupaj s trebanjskimi policisti opravili ogled vloma v prostore pogodbene pošte v Šentrupertu, ki se je zgodil v noči iz srede na četrtek. Po prvih ugotovitvah ogleda so neznanci na silo vstopili v objekt, pregledali prostore in odtujili omaro z gotovino in poštnimi dokumenti. Ocenjujejo, da je nastalo za okoli deset tisoč evrov škode. Policijska preiskava še poteka.

Tatvine

Ponoči so neznanci iz bencinskega servisa v Žabji vasi odnesli polirno pasto in pretvornik električnega toka, v vrednosti okoli 65 evrov, in se s kraja odpeljali. Policisti jih še iščejo.

Brežiški policisti so opravili ogled tatvine bakrenih žlebov iz grada Pišece. Storilci so odnesli okoli 30 metrov bakrenih žlebov in s tem naredili za okoli tisoč evrov škode.

Na Topliški cesti so vlomili v parkomat, last občine Novo mesto. Pobrali so denar in s škodo na parkomatu povzročili za okoli osemsto evrov škode.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih