fbpx
Mestnik
kladivo
Slika je simbolična.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: Nad pridržanega s kladivom

Policisti Policijske uprave Novo mesto (PU NM) so na številki 113 sprejeli 283 klicev, od tega je bilo 89 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Policisti so obravnavali štiri prometne nesreče z materialno škod. Obravnavali so devet kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in eno v zasebnem prostoru.

Z nitkarico ga je zaradi košnje trave

Sevniški policisti so popoldne obravnavali kršitev javnega reda in miru na Cesti na grad. Tam je prišlo do spora med 67-letnikom in 72-letnikom glede košenja trave. 72-letnik naj bi 67-letniku očital, da ne kosi na svojem in da naj preneha. Pri tem ga je zmerjal in žalil. 67-letnik naj bi pri tem s kosilnico na nitko zamahnil proti drugemu moškemu, ga zadel v roko in lažje poškodoval. 72-letnik obravnavajo zaradi kršitve javnega reda in miru, 67-letnika pa zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe.

Nad pridržanega s kladivom

Sevniški policisti so nekaj po poldnevu v mestu posredovali zaradi kršitve javnega reda in miru. Pred eno od trgovin je razgrajal 51-letnik, ki se tudi po prihodu policistov ni pomiril, je nadaljeval s kršitvijo in ni upošteval ukazov. Vklenili so ga in ga nameravali odpeljati v pridržanje, ko se je v postopek vmešal 52-letnik šel nad kršitelja s kladivom, ker naj bi zmerjal in žalil njegove otroke. Policisti so obvladali in vklenili tudi njega, nato pa oba odpeljali na policijsko postajo, kje so zaključili postopek. Obema bodo napisali plačilne naloge zaradi kršitve javnega reda in miru.

Zaradi glasne glasbe napisali plačilne naloge

Policisti iz Šentjerneja so zvečer posredovali v Mihovici zaradi moteče glasne glasbe. Policisti so zaradi kršitve javnega reda in miru 25-letniku napisali plačilni nalog, ker je vrtel glavno glasbo.

Nedostojno sta se vedli v zdravstveni ustanovi

Krški policisti so popoldne intervenirali v zdravstvenem domu in 24-letnici napisali plačilni nalog, za drugo kršiteljico, staro 16 let, pa uvedli postopek o prekršku. Omenjeni sta v čakalnici zdravstvenega doma razmetavali stvari in se nedostojno vedli, pljuvali, po osebju.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih