fbpx
Mestnik
policija
Arhiv.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: Odnesli 700 kg armaturnih palic

Policisti Policijske uprave Novo mesto (PU NM) so v soboto in nedeljo na interventno številko policije prejeli 475 klicev, od tega je bilo 175 dogodkov takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije.

Mejne zadeve in tujci

V soboto so obravnavali 216 tujih državljanov, v nedeljo pa 284, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Sloveniji. Vsi so bili prijeti na območju Posavja.

Policisti specializirane enote za nadzor državne meje so na avtocestnem počivališču Grič ustavili 48-letnega državljana Ukrajine z urejenim bivanjem v Nemčiji, ki je peljal štiri državljane Iraka, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Sloveniji. Avto so mu zasegli, njega pa s kazensko ovadbo privedli na okrožno sodišče v Krškem. Postopki s tujimi državljani še niso zaključeni.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali enajst prometnih nesreč, od tega je bila ena z lažjimi poškodbami.

Padel zaradi zdravstvenih težav

Lažje se je poškodoval 33-letni kolesar, ki pa naj bi med vožnjo padel zaradi zdravstvenih težav. Alkohola policisti niso ugotovili, kolesar pa je ostal v novomeški bolnišnici na opazovanju.

Zasegli vozilo

Brežiški policisti so v soboto dopoldne zasegli avtomobil 35-letni voznici osebnega avtomobila. Nanjo so postali pozorno zaradi nezanesljive vožnje – odredili so ji preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,65 mg/l (1,3 promila) alkohola v izdihanem zraku. Za nameček je vozila še brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

S traktorja padalo blato po cesti

V nedeljo dopoldne so šentjernejski policisti opozorili voznika kmetijskega traktorja na čiščenje ceste, ker je pri vožnji iz njive na glavno cesto na slednji puščal zemljo in blato. Cesto je ob prihodu policistov že čistil, zato so ga le opozorili.

Zemljo pustil na kolesarski stezi

Krški policisti pa so ukrepali zoper traktorista v Malem Mraševem, ki je pri delu na njivi pustil zemljo na kolesarski stezi. Ker bi slednje lahko ogrozilo varnost kolesarjev, mu bodo napisali plačilni nalog.

Javni red in mir

V soboto in nedeljo so obravnavali sedem kršitev javnega reda in miru na javnem kraju ter eno v zasebnem prostoru. Večina kršitev je bila povezana s prijavami moteče glasne glasbe, kjer pa je prihod policistov zadostoval, da je bil zopet vzpostavljen javni red in mir.

Kurili smeti

Zaradi kurjenja smeti so policisti v soboto popoldne posredovali v Kerinovem Grmu. Kršitelja bodo predlagali v postopek pristojnemu prekrškovnemu organu.

Kriminaliteta

Odnesli nekaj tisoč evrov gotovine

V soboto dopoldne so policisti iz Krškega opravili ogled kraja vloma v gostinski lokal v Leskovcu pri Krškem. Neznanci so ponoči vlomili v prostore in odnesli nekaj tisoč evrov gotovine, nekaj cigaret ter povzročili še za dva tisoč evrov škode na objektu in opremi.

Vdrli v brunarico

Trebanjski policisti pa so opravili ogled vloma v brunarico na Rihpovcu. Storilci so odnesli nekaj denarja, ki so ga našli po pregledu prostorov in povzročili lastnikom za okoli štiristo evrov škode.

Ukradli 400 l goriva

Neznanci so v noči iz sobote na nedeljo iz tovornega vozila, parkiranega pod mostom v Krškem, iztočili okoli 400 litrov dizelskega goriva in lastniku povzročili za okoli šesto evrov škode.

Odnesli 700 kg armaturnih palic

Krški policisti so v nedeljo dopoldne sprejeli prijavo tatvine okoli 700 kilogramov armaturnih palic, ki so bile zložene na gradbišču stanovanjske hiše v Leskovcu pri Krškem. Lastnikom so povzročili za okoli tisoč evrov škode.

Z vlomom več škode kot s krajo

Na Vrhuljah so storilci v nedeljo, nekje med poldnevom in sedmo zvečer, izkoristili odsotnost lastnikov in vlomili v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ogleda so pregledali in razmetali prostore, odnesli nekaj denarja, skupaj pa lastnikov povzročili za več kot tri tisoč evrov škode.

Vdrli v lovsko kočo

V nedeljo popoldne so klicali policiste v Birčno vas. Tam so neznanci vlomili v pomožni objekt lovske koče in odnesli rotacijsko kosilnico, kosilnico na nitko in pihalnik za listje. Lastnike so po prvih ocenah oškodovali za okoli tisoč petsto evrov.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih