fbpx
Mestnik
redar policija pu nm prometna varnost
Foto: FB skupina Policijske kontrole Dolenjska
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: pijan čelno trčil

Policisti Policijske uprave Novo mesto (PU NM) so med vikendom obravnavali 46 dogodkov iz področja prometne varnosti, od tega 17 prometnih nesreč z materialno škodo (12 od teh je bilo povoženj ali trkov z divjadjo). Obravnavali so tudi dve prometni nesreči, kjer so se udeleženci lažje poškodovali.

Pijan zapeljal na drugo stran

V petek popoldne, nekaj pred tretjo uro, je v Prečni prišlo do trka med dvema avtomobiloma. Po prvih ugotovitvah ogleda je do trka prišlo, ker je 71-letni voznik osebnega avtomobila iz neznanega razloga zapeljal na drugo stran ceste in čelno trčil v vozilo 28-letne voznice. V nesreči sta se oba lažje poškodovala. Policisti domnevajo, da je nesreči ob vročem dnevu botroval tudi alkohol – pri vozniku je preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,40 mg/l alkohola v izdihanem zraku (malo več kot 0,8 promila).

Pijan povzročil nesrečo

Črnomaljski policisti so v soboto dopoldne v Tribučah obravnavali prometno nesrečo z materialno škodo. Povzročil jo je 31-letni voznik osebnega vozila, ki je med vožnjo zapeljal preveč na drugo stran ceste in podrsal po celotni dolžini avtomobil, ki ga je pravilno po svoji strani nasproti peljala 53-letna voznica. Policisti so posumili v psihofizične sposobnosti voznika in mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,75 mg/l alkohola v izdihanem zraku (skoraj 1.6 promila).

Lažje poškodovan kolesar

Novomeški policisti so v nedeljo zvečer obravnavali prometno nesrečo 13-letnega kolesarja, ki se je v nesreči lažje poškodoval. Kot kaže je med vožnjo po kolesarski stezi izgubil oblast nad kolesom in padel po tleh. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v bolnišnico, kjer so njegove poškodbe opredelili kot lažje.

Prehitro vozil po avtocesti

Policisti prometne policije so v petek zjutraj na Obrežju obravnavali 23-letnega voznika kombiniranega vozila, ki so ga izmerili s stacionarnim radarjem na gorenjski avtocesti – na delu ceste, kjer je omejitev 100 km/h, je vozil 159 km/h. Izrekli so mu globo.

Zasegi vozil

Novomeški policisti so v petek popoldne v Prečni zasegli avto 30-letnemu vozniku iz okolice Črnomlja. Preizkus alkoholiziranosti je bil v mejah dovoljenega (0,10 mg/l alkohola v izdihanem zraku), so pa ugotovili, da že eno leto vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zato zasegli.

V soboto popoldne so črnomaljski policisti zasegli kombinirano vozilo 28-letniku iz Semiča. Pri kontroli prometa so namreč ugotovili, da vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

V noči iz nedelje na ponedeljek so brežiški policisti na Cesti svobode zasegli osebni avtomobil 24-letnemu vozniku, ker so ugotovili, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so nam sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih