fbpx
Mestnik
policija, pu nm
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: Pijan se je prevrnil s traktorjem

Policisti Policijske uprave Novo mesto (PU NM) so posredovali v 97 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 280 klicev. Obravnavali so štiri prometne nesreče, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 12 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi devetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj goljufije, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi iskanja pogrešanih oseb, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Nekaj pred 19. uro so bili policisti obveščeni o prometni nesreči v Gorenjih Kamencah. Policisti PPP Novo mesto so opravili ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je 62-letni voznik kmetijskega traktorja zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se prevrnil. Lažje poškodovanega moškega so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je vozil neregistriran traktor, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,67 miligramov alkohola. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov mu bodo izdali plačilni nalog.

Poškodovan kolesar

Nekaj pred 19. uro se je zgodila prometna nesreča v krožnem križišču “Tabletka” v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 36-letni voznik osebnega avtomobila, ki je odvzel prednost 34-letnemu kolesarju. Kolesar je po trčenju padel in se lažje poškodoval, oskrbeli so ga v novomeški bolnišnici. Povzročitelju nesreče so policisti izdali plačilni nalog.

Kršitelju zasegli avtomobil

Metliški policisti so med kontrolo prometa v kraju Dole nekaj po 14. uri zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Volkswagen passat. 29-letnemu kršitelju, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola odredili preizkus, vendar je opravljanje preizkusa odklonil. Ugotovili so še, da je vozil neregistriran avtomobil, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Avtomobil so mu zasegli in o številnih kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.  


KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 3. 9. in 12. 9. je v Črnomlju nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil električno ročno orodje.  

V Šmarjeti je med 9. 9. in 12. 9. neznanec vlomil v počitniško hišo in pomožni objekt in odtujil električno ročno orodje, agregat, samokolnico in več steklenic z alkoholnimi pijačami. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 3.000 evrov škode.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo

Nekaj po 21. uri so policisti na Obrežju ustavili voznika kombija registrskih oznak Bosne in Hercegovine. Med postopkom so ugotovili, da 35-letni državljan Bosne in Hercegovine prevaža šest državljanov Kitajske, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo. Državljanu Bosne in Hercegovine so odvzeli prostost, ga pridržali in mu zasegli kombi. S kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku. Policijski postopki z državljani Kitajske še niso zaključeni.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Rigonce, Brežice, Dobova, Loče, Čatež ob Savi, Slovenska vas, Obrežje, Jesenice na Dolenjskem) izsledili in prijeli 201 državljana Afganistana, 18 državljanov Maroka, 11 državljanov Sirije, pet državljanov Turčije, pet državljanov Bangladeša, štiri državljane Indije, štiri državljane Pakistana, štiri državljane Burundija, tri državljane Alžirije, tri državljane Konga, dva državljana Gvineje, dva državljana Rusije, državljana Palestine, državljana Senegala in državljana Slonokoščene obale in na območju Sevnice dva državljana Turčije. Policijski postopki s tujci še potekajo, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih