fbpx
Mestnik
PKD Policija
Foto: FB PKD
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: pijan trčil v dva avta, vijugal in naposled padel z motorja

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 71 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 212 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 11-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj grožnje, vlomov, goljufije, poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Trčil v dva avta, vijugal in padel z motorja

Ob 15.40 je bila policija obveščena o padcu motorista na območju občine Straža. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih policistov je 47-letni motorist na parkirnem prostoru gostinskega lokala trčil v dva osebna avtomobila, potem pa nadaljeval z vožnjo, vijugal po cesti in pri mostu čez reko Krko padel. Poškodovanega motorista so reševalci oskrbeli in odpeljali v bolnišnico. Policisti so še ugotovili, da je kršitelj vozil pod vplivom alkohola, v litru izdihanega zraka je imel 1,25 mg alkohola. Okoliščine nesreče policisti še preiskujejo in bodo zoper kršitelja uvedli prekrškovni postopek in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Zapeljala v oporni zid in se poškodovala

V noči na 28. 7. se je zgodila prometna nesreča v Žužemberku, kjer je voznica osebnega avtomobila trčila v oporni zid. Policisti so ugotovili, da je 27-letna voznica zaradi vožnje preblizu desnemu robu vozišča izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in trčila v oporni zid in v ograjo. Povzročiteljica, ki se je v nesreči lažje poškodovala, je imela v litru izdihanega zraka 0,54 mg alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Upokojenka v krožišču trčila v drug avto in poškodovala oba potnika

Nekaj po 14. uri je bila policija obveščena o prometni nesreči v krožnem križišču v Bršljinu. Policisti PP Novo mesto so opravili ogled in ugotovili, da je za trčenje dveh vozil odgovorna 67-letna voznica, ki je zaradi nepravilnega premika z vozilom trčila v avtomobil 26-letnega voznika. Voznik in dva potnika v njegovem vozilu so se v nesreči lažje poškodovali. Povzročiteljici bodo policisti zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Obrežje, Rigonce, Trnje, Jereslavec, Mihalovec, Župelevec) izsledili in prijeli 78 državljanov Afganistana, 21 državljanov Iraka, 11 državljanov Maroka, devet državljanov Konga, osem državljanov Kube, pet državljanov Rusije, tri državljane Bangladeša, tri državljane Kirgizistana, dva državljana Nepala, dva državljana Pakistana, državljana Indije in državljana Toga. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih