fbpx
Mestnik
PKD Policija
Foto: FB PKD
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: polagali bodo ukradene ploščice

Policisti Policijske uprave Novo mesto (PU NM) so včeraj, 16. 8. 2023 posredovali v 102 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 253 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in v Novem mestu zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 13-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, izsiljevanja, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave in nedovoljenih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Med 12. 8. in 16. 8 so v Novem mestu vlomili v poslovne prostore podjetja. Tam so ukradli dve prenosni blagajni. Z vlomom in tatvino je nastalo 1.300 evrov škode.

Med 15. 8. in 16. 8. je nekdo vlomil v ograjeno dvorišče prodajalne in odtujil 240 keramičnih ploščic v vrednosti okoli 4.000 evrov.

Na parkirnem prostoru pokopališča v Dragah na območju PP Metlika je 16. 8. dopoldne neznani vlomilec iz osebnega avtomobila ukradel torbico z gotovino in dokumenti. Oškodovanka je torbico odložila pod sedež, okna vozila pa so bila delno odprta.

V Šentjerneju ponoči 16. 8. so vlomili v štiri zabojnike društva in odnesli kompresor.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

272 nedovoljenih prehodov državne meje

Policisti so na območju PP Brežice (Dobova, Rigonce, Bukošek, Velika Dolina, Loče, Veliki Obrež, Obrežje, Mihalovec, Jesenice na Dolenjskem, Nova vas pri Mokricah, Gabrje pri Dobovi) izsledili in prijeli 132 državljanov Afganistana, 56 državljanov Maroka, 33 državljanov Bangladeša, 20 državljanov Pakistana, osem državljanov Gvineje, sedem državljanov Rusije, štiri državljane Indije, štiri državljane Alžirije, tri državljane Nepala, tri državljane Šrilanke, državljana Sierra Leone, državljana Sirije in državljana Irana. Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še potekajo.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih