fbpx
Mestnik
specialna enota 1
Foto: policija.si
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: pred specialci z 2 tujcema v prtljažniku bežal z 250 km/h

Policisti Policijske uprave Novo mesto so posredovali v 68 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 234 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v  katerih so se udeleženci lažje poškodovali, in deset prometnih nesreč, v katerih  je  nastala  premoženjska  škoda. V Trebnjem so zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih  predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi petih kršitev javnega reda in miru  na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja  v družini, nezakonitega lova, prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države, poškodovanja tuje stvari in  tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Neprilagojena hitrost

Nekaj po 12. uri je bila policija obveščena o prometni nesreči z udeležbo dveh osebnih  avtomobilov na cesti Novo mesto – Metlika pri Hrastu pri Jugorju. Policisti PP Metlika so opravili ogled in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren  38-letni  voznik iz Nemčije, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil, ki ga je vozil 25-letni državljan Nizozemske. Oba voznika in potnica iz vozila 25-letnika so se v nesreči lažje poškodovali. Policisti so povzročitelju zaradi kršitve cestno prometnih predpisov izrekli globo.

Prometna nesreča pri Soteski

Iz bolnišnice so policijo okoli 22. ure obvestili, da oskrbujejo moškega, ki se je poškodoval v prometni nesreči.  Policisti PP Novo mesto so zbrali obvestila in ugotovili, da se je nesreča zgodila na lokalni cesti med Velikim  Lipovcem in Sotesko, ko je 63-letni voznik osebnega avtomobila izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in trčil v drevo. Okoliščine nesreče še preverjajo.

KRIMINALITETA

Zaščitili žrtev nasilja v družini

Policisti PP Novo mesto so nekaj pred 23. uro posredovali zaradi nasilja v družini v Novem  mestu. Zbrali so obvestila in ugotovili, da je nasilnež pretepel svojo partnerko in jo poškodoval. 37-letnega osumljenca kaznivega dejanja nasilja v družini so izsledili in mu izrekli prepoved približevanja žrtvi zaradi razlogov za sum, da bo ogrozil njeno življenje, osebno varnost in svobodo. O izrečenem ukrepu so obvestili pristojne institucije in preiskovalnega  sodnika,  ki  bo  presodil o podaljšanju  ukrepa. Zaradi kaznivega dejanja nasilja v družini ga bodo ovadili na pristojno tožilstvo.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalca in tujce, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo

Policisti  Specializirane  enote za nadzor državne meje (SENDM II) so okoli 21.30  med opravljanjem nalog na avtocesti iz smeri Čateža ob Savi proti Drnovem s svetlobnimi in zvočnimi signali ustavljali voznika osebnega avtomobila Audi A7 hrvaških registrskih oznak. Kršitelj znakov policistov ni  upošteval, s pospešeno hitrostjo je  nadaljeval z vožnjo in vozil s hitrostjo med 220 in 250 km/h. Na izvozu z avtoceste na Drnovem je zapeljal na  nasprotno smerno vozišče in ogrožal voznika, ki je pripeljal iz nasprotne  smeri, potem pa nadaljeval z nevarno  vožnjo proti Velikemu Podlogu, kjer je avtomobil ustavil in peš pobegnil. Policist SENDM je stekel za pobeglim  voznikom in ko ga je dohitel, ga je moški napadel. Policist je zoper njega uporabil prisilna sredstva, ga obvladal in mu odvzel prostost. Med postopkom je bilo ugotovljeno, da gre za 32-letnega državljana Srbije, ki je v vozilu prevažal pet državljanov Kitajske in dva državljana Turčije, ki ne izpolnjujejo pogojev za vstop v Slovenijo. Dva tujca je  prevažal v prtljažniku. Osumljenca kaznivega dejanja prepovedano prehajanje meje ali ozemlja države bodo s  kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu  sodniku.  Zaradi  kršitev  cestno prometnih predpisov so mu izdali  plačilni nalog v znesku 1.820  evrov. Policijski postopki z državljani Kitajske in Turčije še potekajo.

Nedovoljeni prehodi državne meje

Policisti so na območju PP Brežice izsledili in prijeli 39 državljanov Afganistana, 28 državljanov  Pakistana, 22 državljanov Maroka, 11 državljanov Rusije, devet državljanov  Nepala,  sedem  državljanov Indije, pet državljanov Mongolije, dva  državljana Alžirije, dva državljana Šrilanke, dva državljana Egipta in državljana  Sierra  Leone.  Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih