fbpx
Mestnik
policijska kontrola, Kandijska postaja
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU NM: Zasačili 16-letno tatico

Policisti Policijske uprave Novo mesto (PU NM) so včeraj, 4. 9. 2023 na številko 113 sprejeli 284 klicev in obravnavali 97 dogodkov, ki so zahtevali posredovanje policije.

Mejne zadeve in tujci

Policisti so obravnavali 225 tujih državljanov, ki niso izpolnjevali pogojev za bivanje v Republiki Sloveniji. Vse so obravnavali na območju Posavja, postopki z njimi pa še niso zaključeni.

Prometna varnost

Policisti so obravnavali devet prometnih nesreč, od tega je bila ena z lažjimi telesnimi poškodbami. V slednji se je poškodoval 54-letna voznica osebnega avtomobila iz Avstrije, ki je na Jugorju pri Metliki, domnevno zaradi neprilagojene hitrosti, zapeljala s ceste. Avto se je prevrnil, voznica pa se je lažje poškodovala. Prisotnosti alkohola policisti niso ugotovili.

Vozil brez izpita

Novomeški policisti so v Šmarjeških Toplicah zasegli osebni avtomobil 55-letnemu vozniku, ker so pri kontroli prometa ugotovili, da ga vozi brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Blatna cesta

Sevniški policisti so popoldne ukrepali v Kladju nad Blanco zaradi onesnažene ceste. Ugotovili so, da je po siliranju zaradi vožnje iz njive na cesto na cesti ostalo blato od traktorjev.

Kriminaliteta

Na Dulu vdrli v avtodom

Neznanci so črnem mercedesu, razreda E,  so ponoči vlomili v avtodom, ki je bil parkiran na avtocestnem počivališču Dul. Dva neznanca sta nemškemu paru ukradla denarnico s karticami in denarjem. Po prvih ugotovitvah so jima povzročili za okoli pet tisoč evrov škode.

Ukradli 500 kilogramski gradbeni stroj

Pri sevniških policistih so se dopoldne oglasili predstavniki gradbenega podjetja in prijavili, da so jim na gradbišču ob regionalni cesti od Šentjanža proti Brunku, v zadnjih dneh odpeljali gradbeni stroj, valjar, znamke Aman, rumeno zelene barve, težak okoli 500 kilogramov. Podjetje so oškodovali za okoli pet tisoč evrov.

Kradli iz ograjenega skladišča

V Šmalčji vasi so neznanci med vikendom iz ograjenega skladišča ukradli udarno kladivo za bager, znamke Kubota, vredno okoli šest tisoč evrov.

V žepu odnesli mesne izdelke

Dopoldne je skupina oseb v eni od krških trgovin ukradla za okoli sto evrov mesnih izdelkov. Zaposleni so jih prepozno opazili, iz kraja pa so se odpeljali s sivim cliotom. V vozilu so bile štiri odrasle osebe in ne otrok.

Stopili na prste 16-letni tatici

V Novem mestu so popoldne klicali policiste v eno od trgovin, kjer je varnostnik zalotil 16-letnico, ki je nameravala iz trgovine odnesli nekaj artiklov brez plačila.

Zasegli hladno orožje

Krški policisti so zvečer intervenirali v Kerinovem Grmu zaradi prijave kršitve javnega reda in miru ter pretepene osebe. Izkazalo se je, da ni bil nihče pretepen, so pa med postopkom 22-letniku zasegli hladno orožje – bokser, so nam sporočili s Policijskega urada Novo mesto.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih