fbpx
Mestnik
Foto: Siol.net
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: 11-letni otrok vozil moped in trčil v avtomobil

Policisti   Policijske   uprave  Novo  mesto  so  med  15.  5.  in  18.  5. intervenirali  v 161 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 651 klicev. Obravnavali  so  tri  prometne  nesreče,  v  katerih so se udeleženci lažje poškodovali  in  16  prometnih  nesreč,  v  katerih je nastala premoženjska škoda.  Zasegli  so vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista  imela  veljavnih  vozniških  dovoljenj.  Posredovali so zaradi 42-ih kršitev  javnega  reda  in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega  kršitelja  pridržali.  S  področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih  dejanj  nasilja  v  družini,  groženj,  poškodovanja tuje stvari, vlomov  in tatvin. Posredovali so zaradi nesreče pri delu, požara, poskusov izmika mejni kontroli in nezakonitih prehodov državne meje.

Prometna varnost

V nesreči poškodovan voznik mopeda

Policisti  PP  Krško  so  bili  17.  5.  okoli 18. ure obveščeni o prometni nesreči  pri Senovem. Opravili so ogled in ugotovili, da je 11-letni otrok, ki  je  vozil moped, zaradi vožnje po sredini vozišča trčil v avtomobil, ki ga  je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 67-letni voznik. Otroka, ki je po trčenju padel in se lažje poškodoval, so oskrbeli v brežiški bolnišnici.

Kriminaliteta

Vlomi in tatvine

V  noči  na  16.  5. so na Rozmanovi ulici v Novem mestu neznanci vlomili v prodajalno  in odtujili 17 mobilnih telefonov v vrednosti okoli 9000 evrov. Okoliščine kaznivega dejanja kriminalisti in policisti še preiskujejo.

V  noči  na 16. 5. je v Trebnjem na območju, kjer imajo oškodovanci vrtove, nekdo vlomil v več pomožnih objektov in odtujil ročno orodje in žar.

Med  13. 5. in 16. 5. je v Krškem nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in skozi  kletno  okno  vlomil  v  stanovanjsko hišo. Odtujil je zlat nakit in lastnika oškodoval za 200 evrov.

16.  5.  v  večernih  urah sta na Seidlovi cesti v Novem mestu dva neznanca vlomila  v skladišče podjetja in poskušala odtujiti več predmetov. Ko ju je ob odhodu presenetil občan, sta ukradene predmete odvrgla in peš pobegnila.

Med  16. 5. in 17. 5. je v Prečni pri Novem mestu nekdo vlomil v počitniško hišo.  Odtujil  ni  ničesar, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Mejne zadeve in tujci

Poskusi izmika  mejni kontroli

Med  15.  5.  in  18.  5.  so  policisti  PMP Obrežje pri opravljanju mejne kontrole  v  dveh tovornih vozil bolgarskih registrskih oznak in v tovornem vozilu  srbskih  registrskih oznak izsledili 13 državljanov Afganistana, ki so  se  skriti  med tovorom poskušali izogniti mejni kontroli in nezakonito vstopiti  v  Slovenijo.   Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne meje na območju Starega  trga ob Kolpi (PP Črnomelj) in Črneče vasi (PP Krško) izsledili in prijeli  šest  tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Policijski postopki  s  štirimi  državljani Maroka in dvema državljanoma Irana še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih