fbpx
Mestnik
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: 23-letnik trčil v motorista brez vozniškega dovoljenja

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 17. 3. in 20. 3. posredovali v 178 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 536 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo z lažjimi telesnimi poškodbami in 13 prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi 38 kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, nasilništva, poškodovanja tuje stvari, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nesreč pri delu, požarov in nedovoljenih prehodov državne meje.

PROMETNA VARNOST

Povzročitelj nesreče z 2,4 promili alkohola

18. 3. nekaj pred 21. uro so bili brežiški policisti obveščeni o prometni nesreči  v krožnem križišču v Brežicah. Ugotovili so, da je 35-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti v krožišču izgubil oblast
nad vozilom, zapeljal čez robnik in obstal na sredinskem otoku. Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 1,17 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovan motorist

Policisti PP Črnomelj so bili 18. 3. okoli 11.30 obveščeni o prometni nesreči z udeležbo motorista in voznikov dveh osebnih avtomobilov pri kraju Rožanec. Opravili so ogled, zbrali obvestila in ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 23-letni voznik osebnega avtomobila, ki je z namenom prehitevanja zapeljal levo in trčil v motorista, ki je prehiteval njegov avtomobil. Motorist je po trčenju padel in se lažje poškodoval. Povzročitelju nesreče so policisti zaradi kršitve izdali plačilni nalog. 55-letnemu motoristu, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja, so motor zasegli in o kršitvi z
obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Pod vplivom alkohola in brez veljavnega vozniškega dovoljenja

Policisti PP Krško so med kontrolo prometa v Krškem 19. 3. zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Citroen berlingo. Ugotovili so, da 32-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, v litru izdihanega zraka pa je imel 0,42 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Iz hleva v Dolnji Paki na območju PP Črnomelj je v noči na 17. 3. nekdo odtujil šest ovc. Na  Ratežu je med 14. 3. in 17. 3. neznanec vlomil v brunarico. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 600 evrov škode.

V  naselju  Marof  na  območju PP Trebnje je nekdo iz gospodarskega objekta odtujil motorno žago, visokotlačni čistilnik, kotno rezilko in kompresor. Lastnika je oškodoval za 1700 evrov.

V Starem Gradu na območju PP Krško je neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo in odtujil pralni stroj. Lastnika je oškodoval za 1000 evrov.

Nasilništvo

V noči na 18. 3. so bili policisti PP Novo mesto obveščeni o poškodovanem moškem na območju Novega mesta. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih naj bi se moški družil s trojico, potem pa naj bi ga ti pretepli. Lažje poškodovanega moškega so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti nadaljujejo z intenzivno preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Prijeli sprovajalce in tujce, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo

Med opravljanjem nalog na Obrežju so policisti 17. 3. okoli 20. ure ustavili voznika osebnega avtomobila slovaških  registrskih oznak. Med postopkom so ugotovili, da 36-letni državljan Ukrajine v vozilu prevaža tri državljane Iraka, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Okoli 20.30 so prav tako na Obrežju ustavili osebni avtomobil poljskih registrskih oznak, ki ga je vozil 31-letni državljan Uzbekistana. V vozilu je prevažal štiri državljane Rusije, ki so na nedovoljeni način vstopili v Slovenijo. 19. 3. okoli 16. ure so ugotovili, da 23-letni državljan Romunije v vozilu prevaža pet  državljanov Turčije. Državljanu Ukrajine, državljanu Uzbekistana in državljanu Romunije so odvzeli prostost in jih pridržali ter jim zasegli vozila. S kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj prepovedano prehajanje meje ali ozemlja  države jih bodo kriminalisti privedli k preiskovalnemu sodniku.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih