fbpx
Mestnik
FOTO: Policija.si
Aktualno

PU Novo mesto: Alkohol, droge in brez vozniškega dovoljenja za volan

Policisti Policijske uprave Novo mesto so med 2. 12. in 6. 12. intervenirali v 218 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 835 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in 31  prometnih  nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila petim kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi 22-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj groženj, nasilja
v družini, poškodovanja tuje stvari, nezakonitega lova, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi požara, sprožitve  signalno varnostne naprave in nezakonitih prehodov državne meje.

V noči na 3. 12. so bili trebanjski policisti obveščeni o nevarni vožnji voznici osebnega avtomobila, ki naj bi vijugala  po vozišču, trčila v varovalno ograjo in ogrožala ostale udeležence v prometu. Takoj so se odzvali, voznico izsledili in ustavili. Med postopkom so ugotovili, da gre za 28-letno kršiteljico, ki je imela v litru izdihanega zraka 0,88
miligramov alkohola. Odvzeli so ji vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Lažje poškodovana voznica električnega skiroja

Policisti PP Novo mesto so bili 3. 12. obveščeni, da v bolnišnici oskrbujejo lažje poškodovano žensko, ki naj bi padla s skirojem. Zbrali so obvestila, opravili ogled in ugotovili, da se je nesreča zgodila na Trdinovi ulici, kjer je 25-letna  voznica električnega skiroja zaradi neprilagojene hitrosti izgubila oblast nad skirojem in padla na območju
prehoda za pešce. Zaradi kršitev cestno prometnih predpisov so ji izdali plačilni nalog.

Brez veljavnih vozniških dovoljenj, pod vplivom alkohola in prepovedanih drog

Med kontrolo prometa na Ljubljanski cesti so policisti PP Novo mesto 3. 12. okoli 21. ure ustavljali voznika  osebnega avtomobila Ford mondeo, na katerem ni bilo nameščenih registrskih tablic. Kršitelj znakov policistov
ni upošteval, s pospešeno hitrostjo je nadaljeval z vožnjo in trčil v dve parkirani vozili. Policisti so ga uspeli ustaviti in ugotovili, da gre za 36-letnega kršitelja, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Zaradi suma vožnje pod vplivom  prepovedanih drog so mu odredili hitri test, ki ga je odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled. Zaradi kršitev so mu zasegli neregistriran avtomobil, na sodišče naslovili obdolžilni predlog in mu izdali plačilni nalog.

V noči na 3. 12. so policisti na območju Vrhpeči ustavljali voznika osebnega avtomobila, ki je vozil po sredini vozišča in ogrožal ostale udeležence v prometu. Kršitelj znakov policistov ni upošteval in je nadaljeval z vožnjo do naselja  Vihre, kjer je ustavil. Policisti so ugotovili, da gre za 44-letnega voznika, ki nima veljavnega vozniškega dovoljenja.   Zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti so mu odredili preizkus, ki ga je odklonil. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Policisti PP Nov  mesto so v noči na 3. 12. med kontrolo prometa na Ljubljanski cesti ustavili voznika osebnega avtomobila. Med postopkom so ugotovili, da 67-letni voznik nima veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil
pa je pod vplivom alkohola. Avtomobil so mu zasegli, zaradi kršitev izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.

Vlomi in tatvine

Na območju Sel pri Jugorju je v noči na 3. 12. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 300 evrov škode.

Med 23. 11. in 3. 12. je na območju Homa (PP Trebnje) nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Odtujil je dve plinski jeklenki in z vlomom in tatvino povzročil za okoli 180 evrov škode.

3. 12. med 10. in 19. uro je na območju Bučke (PP Sevnica) neznanec skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil  ni ničesar, z vlomov pa je nastalo za okoli 1500 evrov škode.

V noči na 4. 12. je v Dolenjem Grčevju neznanec skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil denar. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1900 evrov škode.

V Semiču je med 3.12. in 5. 12. nekdo vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, nastala je le premoženjska škoda, povzročena z vlomom.

Na delovišču v Novem mestu je med 3.12. in 5. 12. neznanec vlomil v gradbeni zabojnik in odtujil električne vodnike, okoli 20 evrov gotovine in hrano iz hladilnika. Z vlomom in tatvino je povzročil za 2500 evrov škode.

S strehe objekta v Brežicah je nekdo odtujil bakrene odtočne cevi in obrobe. Vlomil je tudi v pomožni objekt in odtujil leseno mizo in dve klopi. Lastnika je oškodoval za okoli 5000 evrov.

V Podbočju na območju PP Krško je v noči na 5. 12. neznanec vlomil v skladiščne prostore in odtujil električno ročno orodje, dve udarni kladivi in električni podaljšek. Z vlomom in tatvino je povzročil za okoli 1600 evrov škode.

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih