fbpx
Mestnik
Foto: PP Dolenjske Toplice.
Aktualno Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Avto zapeljal v hišo

Na številko policije 113 so sprejeli 241 klicev, od tega je bilo 68 klicev takšnih, ki so zahtevali posredovanje policije. Največ dogodkov je bilo povezanih s področjem kriminalitete.

Vlomi in tatvine

Na avtocestnem počivališču pri Novem mestu je zvečer moški, pravijo da verjeto opit, kupil vino in cigarete. Ko je odšel so ugotovili, da si je postregel še s sendvičem, ki ga ni plačal. 27-letnika, starega znanca policije, bodo kazensko ovadili.

V Gorenjem Globodolu so ponoči neznanci iz obore ukradli tri ovce.

V trgovini trgovskega centra je varnostnik zaradi suma tatvin zadržal otroka brez staršev in o tem obvestil policijo, ti pa starše. Skupaj so ugotovili, da je 13-letnik tega dne večkrat obiskal trgovino in vsakič odnesel kakšen artikel brez plačila (šolske potrebščine, sladkarije, spominske ključke, spominske kartice, prenosnik zvočnik ipd.). Skupaj je nabral za okoli tisoč evrov različnih artiklov. Predmete so vrnili, policisti bodo o dogodku obvestili okrožno državno tožilstvo.

Policiste so klicali na Vavpotičevo ulico v Novem mestu, kjer naj bi neznanci vlomili v hišo. Po izjavi oškodovanca in prvih zbranih obvestilih naj vlomili v zadnjih treh tednih in odnesli televizor. Okoliščine
policisti še preiskujejo.

V Šmarjeških Toplicah so vlomili v hišo, v kateri trenutno nihče ne stanuje. Pregledali so prostore in po prvih ugotovitvah niso nič odnesli. Z vlomom in nasilnim odpiranjem vrat in prostorov pa so lastnikom naredili na pohištvu za okoli dva tisoč evrov škode.

Avto zapeljal v hišo

Policisti iz Dolenjskih Toplic so popoldne v Malem Lipovcu obravnavali nenavaden primer, ki se je k sreči končal brez poškodovanih. Nekaj pred šesto uro popoldne sta namreč dve vozili brez voznikov nekontrolirano zapeljali po travnatem bregu navzdol – eno se je zaletelo v stanovanjsko hišo in povzročilo za okoli 20.000 evrov škode. Drugo je zapeljalo čez škarpo pri hiši in obstalo.

Obe vozili naj bi bili parkirani na dvorišču pred stanovanjsko hišo višje na bregu. Iz do sedaj še neznanega razloga je osebni avto Jeep, ki ga je lastnik tam parkiral, ko se je pripeljal domov, zapeljal v pred njim parkiran Ford, nato pa sta obe vozili zdrveli po travnatem bregu navzdol. Ford je zapeljal čez manjšo teraso, podrl mizo in klopi in se zaletel v steno kopalnice stanovanjske hišie. Jeep je zapeljal čez škarpo in obstal nekaj metrov stran.

Policisti so terenca zasegli in zanj odredili izredni tehnični pregled, da bi ugotovili vse okoliščine primera, ki ga obravnavajo kot sum storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Zaseg vozil zaradi večkratnih kršitev

Prometni policisti so zjutraj v Novem mestu ustavili 22-letno voznico osebnega avtomobila in ugotovili, da vozi brez vozniškega dovoljenja, zato so jih avto zasegli. Novomeški policisti so dopoldne zasegli avtomobil 34-letniku, ki pred tem ni upošteval znakov policistov in ni hotel ustaviti na znak modre luči in sirene. Vožnja malo po cesti, malo po travniku, se je končala v naselju Brezje. Voznik je iz vozila zbežal, a so ga prijeli in ugotovili verjetni razlog izogibanja stikov s policisti – vozil je brez
vozniškega dovoljenja. Avto so mu zasegli.

Mejne zadeve in tujci

Črnomaljski policisti so v bližini Dragatuša popoldne prijeli tri državljane Maroka, zvečer pa še enega na relaciji Stari trg – Vrhgora. V Miličih so prijeli državljana Bangladeša. V noči iz torka na sredo so
brežiški policisti v bližini naselja Mihalovec prijeli štiri državljana Afganistana, ki so v državo prišli mimo mejnih prehodov. Postopki s tujci še niso zaključeni.

Robert Perc, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih