fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Izsledili in prijeli 32 ilegalnih prebežnikov

Policisti  Policijske  uprave  Novo  mesto  so  intervenirali  v  32 nujnih primerih  in  na  številko  113  prejeli 204 klice. Obravnavali so prometno nesrečo  z  lažjimi telesnimi poškodbami in pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. V Novem mestu so zasegli avtomobil kršitelju cestno  prometnih  predpisov.  Posredovali so zaradi sedmih kršitev javnega reda  in  miru  na  javnih  krajih  in  v  zasebnih  prostorih.  S področja kriminalitete  so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Poškodovanje tuje stvari

Na  delovišču  v  Gotni  vasi  v  Novem  mestu  je  v  noči na 24. 3. nekdo poškodoval delovni stroj in povzročil za okoli 5000 evrov škode.

Posredovali v naselju v okolici Trebnjega

V  popoldanskih  urah  so policiste poklicali na pomoč iz naselja v okolici Trebnjega,  kjer  naj  bi  se  sprlo  več  oseb.  Takoj so odšli na kraj in vzpostavili javni red in mir. Po prvih ugotovitvah in zbranih obvestilih je prišlo  do  spora  in  groženj  med  več  osebami,  štirje osumljenci pa so poškodovali  tudi  osebni  avtomobil.  52-letnemu  osumljencu,  ki naj bi z orožjem grozil 22-letnemu oškodovancu, s katerim sta že dlje časa v sporu, so kriminalisti odvzeli prostost in ga pridržali. Policisti in kriminalisti nadaljujejo s preiskavo in ugotavljanjem vseh okoliščin dogodka.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti  so  med  opravljanjem  nalog  varovanja  državne  meje na širšem območju  Cerovega Loga in Orehovice (PP Šentjernej) izsledili in prijeli 32 državljanov  Pakistana  in  državljana  Bangladeša.  Policijski  postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih