fbpx
Mestnik
policija
Poročilo dežurnih policistov PU Novo mesto.
Kronika in policijska poročila

PU Novo mesto: Izsledili in prijeli 8 ilegalnih prebežnikov

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 48 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 182 klicev. Obravnavali so šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli avtomobil kršitelju cestno prometnih predpisov, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Posredovali so zaradi šestih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih in enega kršitelja pridržali. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi nezakonitih prehodov državne meje.

KRIMINALITETA

Vlomi in tatvine

Na delovišču na območju Mirne Peči je med 29. 2. in 2. 3. nekdo vlomil v gradbeni zabojnik in odtujil orodje. Škode je za okoli 3000 evrov.

V noči na 2. 3. je v Črnomlju neznanec skozi vrata vlomil v gostinski lokal in odtujil menjalni denar in dve steklenici pijače.

V Bušeči vasi na območju Brežic je v noči na 2. 3. nekdo iz gospodarskega objekta odtujil gorsko kolo, električno orodje, posodo gorivom in suhomesnate izdelke. Lastnika je oškodoval za okoli 1700 evrov.

JAVNI RED IN MIR

Kršitelja pridržali

Policiste PP Novo mesto so nekaj pred 22. uro poklicali na pomoč iz naselja v okolici Novega mesta, kjer naj bi pijan kršitelj nadlegoval svojo mamo in jo žalil. 26-letni kršitelj se tudi po prihodu policistov ni pomiril in ni upošteval njihovih ukazov, zato so zoper njega uporabili prisilna sredstva, ga obvladali in odpeljali v prostore za pridržanje. Zaradi kršitev javnega reda in miru so mu izdali plačilni nalog.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakoniti prehodi državne meje

Policisti so med opravljanjem nalog varovanja državne meje na območju krajev Orehovec (PP Krško), Ponikve (PP Brežice) in Dobravica pri Velikem Gabru (PP Trebnje) izsledili in prijeli štiri državljane Egipta, dva državljana Indije in dva državljana Alžirije. Policijski postopki s tujci, ki so nezakonito prestopili državno mejo, še niso zaključeni.

Alenka Drenik, PU Novo mesto

Spletno mesto uporablja piškotke zaradi boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo naše spletne strani potrjujete, da se z njihovo uporabo strinjate. Soglašam Več o piškotkih